Socialistische Partij

SP Noord-Holland

PWN moet zich aan overeenkomst houden

Het Provinciale Waterleiding Noord-Holland (PWN) heeft in 2002 een overeenkomst gesloten met seizoenskampeerders van de "Kennemerduincamping Bakkum". Aan die overeenkomst lijken ze zich nu echter niet te willen houden. De SP vindt dat dat niet kan en heeft schriftelijke vragen gesteld aan de provincie die aandeelhouder van het PWN is.

De overeenkomst is in 2002 gesloten in verband met de herinrichting van de camping in Bakkum. PWN, eigenaar van de camping, had plannen deze ingrijpend te veranderen. De seizoenskampeerders die van kinds af aan s zomers op Bakkum kwamen staan, zagen met lede ogen dat zij niet langer welkom zouden zijn. In eerste instantie wilde PWN niet naar hen luisteren. De kampeerders verenigden zich in een werkgroep en hebben zich tot statenleden gewend. Na tussenkomst van een statencommissie wisten ze een overeenkomst af te dwingen.

Anno 2004 wil PWN de overeenkomst eenzijdig wijzigen, zonder enig overleg met de werkgroep. De SP vindt dat dit niet kan en heeft schriftelijke vragen gesteld. De SP vindt dat de provincie als aandeelhouder bij het PWN moet kunnen garanderen dat het PWN de overeenkomst van 2002 handhaaft.

Het PWN is eind vorige eeuw verzelfstandigd. Vroeger was het eigendom van de provincie. Nu is de provincie nog alleen maar aandeelhouder. De SP is in het algemeen geen voorstander van privatisering. De gang van zaken bij PWN is één van de vele voorbeelden van waaróm de SP er niet voor is. Geprivatiseerde bedrijven hebben nergens anders oog voor dan het winstoogmerk. Zo ook het verzelfstandigde PWN. Bij de herinrichting gaan zij er volledig aan voorbij dat de camping op Bakkum van oudsher de lagere inkomens trekt uit Amsterdam, die daar in de zomer voor weinig geld vakantie komen vieren. Als de plannen van PWN slagen, kunnen genoemde Amsterdammers er niet langer terecht. Dat is ongehoord en de SP zal zich er waar mogelijk tegen verzetten.