Gemeente Lingewaard


Besluiten raadsvergadering 10 november


1. Opening


2. Begrotingsbehandeling 2004

De programmabegroting

107. Na hoofdelijke stemming met de uitslag 14 stemmen vóór en 10 tegen is de raad akkoord met het voorstel, waarbij onderdeel 5b van het besluit wordt gewijzigd in: de tarieven Onroerende zaakbelastingen extra te verhogen met 7% in 2004 en 2005. Huissen '90 heeft daarnaast expliciet aangegeven niet in te stemmen met onderdeel 3 van het besluit en de fractie van de PvdA heeft expliciet aangegeven niet in te stemmen met onderdeel 5b van het besluit.

De motie ingediend door Lokaal Belang Lingewaard (starters op de koopwoningmarkt), is met 14 stemmen vóór en 10 tegen aangenomen.

De motie ingediend door de PvdA (invoering toeristenbelasting), is in gewijzigde vorm zonder hoofdelijke stemming aangenomen: voor de voorjaarsnota 2004 zal door het college onderzoek worden gedaan naar de mogelijkheid van invoering van toeristen- c.q. woonforensenbelasting.

De motie ingediend door Lokaal 2000 (invoering hondenbelasting), is vanwege het staken der stemmen, 12 stemmen vóór en 12 tegen, niet aangenomen.


3. Sluiting