GGD Rotterdam e.o.


Aandacht voor 54.000 Rotterdamse mantelzorgers

November staat dit jaar in het teken van mantelzorg. Tijdens deze Maand van de Mantelzorg worden in de deelgemeenten van Rotterdam en elders in Zuid-Holland programmas georganiseerd voor professionals die met mantelzorg te maken hebben.
Voor mantelzorgers zelf is op 10 november de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Hen wordt een informatieve en ontspannende dag geboden. Zowel de Dag als de Maand van de Mantelzorg worden georganiseerd door de 13 Steunpunten Mantelzorg, de Regionale Mantelzorg Organisatie Rijnmond-Centrum (RMO) en de GGD Rotterdam e.o.

Maand van de Mantelzorg
Het huidige kabinetsbeleid is er op gericht dat langdurig zieken of gehandicapten zo lang mogelijk thuis worden verzorgd, door iemand uit hun omgeving. Daarvoor is ondersteuning van mantelzorgers noodzakelijk. Voor de Maand van de Mantelzorg hebben alle Rotterdamse deelgemeenten programmas gemaakt om te werken aan de voorwaarden voor die ondersteuning. Politici, beleidsmakers, werkers in verzorgings- en verpleeghuizen en andere organisaties die met mantelzorg te maken hebben, zijn daarbij intensief betrokken.
Ambassadeur voor de Maand van de Mantelzorg in Rotterdam en in de provincie is de Rotterdamse Carrie die onder andere de slotconferentie op 29 november in het Stadhuis van Rotterdam leidt. De conferentie is voor genodigden. Voorafgaand aan de start vindt er een publieksactie plaats voor de trappen van het stadhuis

Dag van de Mantelzorg
De Dag van de Mantelzorg op 10 november is voor de mantelzorgers zelf. In Rotterdam zijn er ruim 54.000 mensen die zorgen voor een langdurig zieke of hulpbehoevende uit hun omgeving. Veel van deze mantelzorgers willen graag dat hun taak af en toe wordt overgenomen door een vrijwilliger. Daarom heeft de Dag van de Mantelzorg als thema Respijtzorg'.
De Dag van de Mantelzorg bestaat o.a. uit een informatiemarkt, verschillende workshops en een lunch. Voor deelname kunnen mantelzorgers zich inschrijven via een van de Steunpunten Mantelzorg. De dag vindt plaats in conferentiecentrum Engels. Eind oktober is informatie over de Maand van de Mantelzorg in november en de Dag van de Mantelzorg op 10 november te zien op www.ggd.rotterdam.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nan ten Thije, GGD Rotterdam e.o., telefoon 010 433 95 84 of Petra van der Jagt, RMO Rijnmond-Centrum 010 4670522