Het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie


---

04-11-2004 http://www.eu2004.nl/
Vervoer, Telecommunicatie en Energie | Persberichten


---

Internationaal binnenvaartcongres in Scheveningen

Van woensdag 10 november tot en met vrijdag 12 november organiseert het ministerie van Verkeer en Waterstaat in het kader van het Europees voorzitterschap een internationaal congres over de Binnenvaart: 'The power of inland navigation'. Het congres gaat over de economische waarde en het maatschappelijk belang van de binnenvaart in Europa. Aan de orde komen de rol van de binnenvaart in de transportketen, infrastructuur en milieu, informatietechnologie en innovatie. Het congres wordt gehouden in het Kurhaus in Scheveningen.

Op vrijdag worden de slotconclusies van dit congres overhandigd aan de Europese Commissie en aan het Europees Parlement. Deze slotconclusies kunnen een rol spelen in het werkprogramma van de nieuwe Europese Commissie. Karel van Miert, voormalig commissaris Transport en voormalig commissaris Mededinging is de dagvoorzitter op donderdag en burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma, voormalig minister van Verkeer en Waterstaat is dagvoorzitter op vrijdag.

GeĂŻnteresseerde persvertegenwoordigers zijn welkom bij de openingstoespraak van minister Peijs op donderdag 11 november om 9.30 uur tot 10.00 uur en bij de presentatie van de slotconclusies op vrijdag 12 november van 11.00 uur tot 13.00 uur. U wordt verzocht zich voor deze onderdelen aan te melden bij dhr. M. Mijnlieff, 070 351 7045 of - murco.mijnlieff@minvenw.nl

Achtergrondinformatie
Informatie over het congres kunt u vinden op: - http://www.verkeerenwaterstaat.nl/

http://www.eu2004.nl/20041104-85649-W