Gemeente Amerongen


Raadscommissie herindeling vergadert

De intergemeentelijke raadscommissie Herindeling Heuvelrug vergadert op 10 november. Deze commissie waarin uit elke gemeenteraad vertegenwoordigers van alle fracties zitting hebben, bespreekt alle onderwerpen die betrekking hebben op de gemeentelijke herindeling. Namens de gemeente Amerongen zitten de raadsleden Dhr. T. Reedijk (CDA), Dhr. C.H. van Dijk (PvdA), Dhr. W.J.A. Struyck (VVD), Dhr. G. van der Grift (SGP), Dhr. H. de Baat (CU) in de commissie

De commissie vergadert op woensdag 10 november a.s. vanaf 20.00 uur in gebouw t Hoge Licht, Klaproos 2 te Driebergen-Rijsenburg.

Op de voorlopige agenda staan de volgende punten:


· Opening/ Vaststelling van de agenda


· Open vragenronde voor de burgers (max. 30 minuten)


· Vaststellen van de notulen van de vergadering van 6 oktober


· Mededelingen


· Vergaderlocaties van de raadscommissie


· Informatie vanuit de Stuurgroep Herindeling
- stand van zaken aantrekken voorzitter stuurgroep; overige informatie


· Toelichting van de dhr. B. Eenhoorn proces fusie/ projectorganisatie


· Evaluatie samenspraakavonden maatschappelijke geledingen


· Visiedocument nieuwe gemeente Heuvelrug


· Ondersteuning raden/ raadscommissie Herindeling tijdens herindelingsproces


· Jumelage Doorn


· Rondvraag


· Sluiting.

De vergaderstukken zijn in de Heuvelruggemeenten op de gebruikelijke wijze in te zien. Het concept-visiedocument is ook in te zien op de gemeentelijke websites.

De volgende vergadering van de intergemeentelijke commissie is op 22 november a.s. Na bespreking in de intergemeentelijke commissie volgt bijvoorbeeld over het visiedocument nog definitieve besluitvorming in de vijf afzonderlijke gemeenteraden.

Meer informatie

Wanneer u nog vragen heeft over deze vergadering of gebruik wilt maken van de open vragenronde voor burgers, kunt u contact opnemen met de griffier van de commissie. Hij is bereikbaar op tel. 0343 529847 of per mail f.dekok@driebergen.nl