RAAD VOOR WERK EN INKOMEN

RWI: uitnodiging aan de pers

UITNODIGING AAN DE PERS

Den Haag, 5 november 2004

Najaarscongres Raad voor Werk en Inkomen
Woensdag 10 november, 13.30 tot 17.15 uur
Theater Diligentia, Den Haag

Op woensdag 10 november houdt de Raad voor Werk en Inkomen zijn Najaarscongres 2004.
Het thema is Grijs geeft kleur aan de werkvloer. Centraal staan vragen als: Hoe houden we ouderen fit voor de arbeidsmarkt? Hoe blijven werkgevers aantrekkelijk voor ouderen? Welke concrete belemmeringen staan een goed ouderenbeleid in de weg? Hoe kunnen we dat praktisch en snel oplossen?

Het Najaarscongres vindt plaats van 13.30 tot 17.15 uur in Theater Diligentia, Lange Voorhout 5, Den Haag.

Na het openingswoord van RWI-voorzitter Jan van Zijl zal staatssecretaris Henk van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn visie op het onderwerp geven.
Vervolgens zijn er drie gesproken columns en drie tafelgesprekken over de deelthemas: Arbeidsomstandigheden & -arbeidsvoorwaarden voor ouderen, Deeltijdpensioen en Scholing van ouderen.

Het congres wordt afgesloten met een debat tussen Lodewijk de Waal (voorzitter FNV) en Loek Hermans (voorzitter MKB-Nederland) over de taken en verantwoordelijkheden van werknemers en werkgevers met betrekking tot de snel vergrijzende werkvloeren in Nederland.

Het congres wordt voorgezeten door Sonja Barend.

De pers wordt van harte uitgenodigd het Najaarscongres van de RWI bij te wonen.

De Raad voor Werk en Inkomen is het overleg- en adviesorgaan van werkgevers, werknemers en gemeenten. De RWI adviseert de bewindslieden van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over arbeidsmarktbeleid. Doel van deze adviezen is een goed functionerende arbeidsmarkt te bevorderen. Een andere taak is het vergroten van transparantie en kwaliteit op de reĂŻntegratiemarkt.

Meer informatie over het programma is verkrijgbaar bij Roelof Janssens, hoofd Communicatie bij de RWI, telefoon: 070 789 0 708 of 06 536 11 463. Via hem kunt u ook een exemplaar opvragen van het discussiedocument Grijs geeft kleur aan de werkvloer.


05 nov 04 13:15