Provincie Overijssel

Statencommissies vergaderen op 10 november 2004

Inleiding

Op 10 november 2004 aanstaande vergaderen de statencommissie van Provinciale Staten in het Provinciehuis te Overijssel. In de ochtend - van 09.30 uur tot 12.30 uur - vergaderen de statencommissies Ruimte & groen / Zorg & cultuur. Vanaf 12.30 vergadert de commissie Economie & bestuur. Om 13:30 begint de vergadering van de statencommissie Verkeer, milieu & water.

In de statencommissies Ruimte & groen, Verkeer, water & milieu en Economie & bestuur zal de Effectenrapportage van de Takendiscussie worden behandeld. In alle vier statencommissies wordt het verzoek van de commissie Beleidsevaluatie Overijssel behandeld om onderwerpen aan te dragen voor het onderzoeksprogramma 2005.

Zorg & cultuur

De vergadering van de statencommissie Zorg & cultuur staat in het teken van de behandeling van het beleidskader Jeugdzorg 2005 - 2008. In dit beleidskader beschrijft het College van Gedeputeerde Staten haar voorgenomen beleid inzake de kinderen en jongeren die hulp vragen en nodig hebben. Kern van het beleidskader is de bestrijding van de wachtlijsten in de jeugdzorg, en met gebruikmaking van de mogelijkheden onder de nieuwe Wet op de Jeugdzorg. Provinciale Staten van Overijssel hebben terzake onlangs het rapport van de commissie Beleidsevaluatie vastgesteld waarin het wegwerken van de wachtlijsten in de jeugdzorg is geëvalueerd.

Ruimte & groen

Tijdens de vergadering van de statencommissie Ruimte & groen zal het ambitiedocument ontwikkelingsplanologie en ruimtelijke kwaliteit worden behandeld. Het ambitiedocument is een voorlopig resultaat van de bezinning over de rol, positie en werkwijze van de Provincie Overijssel op het gebied van de ontwikkelingsplanologie en het ontwikkelingsgericht werken. Deze bezinning is nodig vanwege een fundamentele omslag in het denken over ruimtelijke ordening.

Verkeer, milieu & water

In de vergadering van de statencommissie Verkeer, milieu & water staat de combivariant Nijverdal op de agenda. Bij de behandeling van de Programmabegroting zijn er vragen gesteld over de financiële toezeggingen gedaan door provincie Overijssel bij dit project en mogelijk andere projecten. Het College van Gedeputeerde Staten informeert Provinciale Staten hierover.

Economie & bestuur (12.30 uur)

In de vergadering van de statencommissie zal de nota 'In actie voor werkgelegenheid' worden behandeld. Deze nota beschrijft de actielijnen, de (sub)doelstellingen en de indicatoren van het Meerjarig Economisch Uitvoeringsprogramma. In het verlengde hiervan wordt de kaderverordening 'In actie voor werkgelegenheid' behandeld. De voorzitter van Provinciale Staten zal tijdens deze vergadering eveneens Provinciale Staten informeren over de actuele stand van zaken rond de vliegbasis Twente. Afsluitend zal de gemeenschappelijke regeling Rekenkamer Oost-Nederland door de statencommissie behandeld worden. De gemeenschappelijke regeling is het juridische kader waarbinnen de Rekenkamer Oost-Nederland zal opereren.

Agenda's en vergaderstukken

Alle agenda's en vergaderstukken zijn te raadplegen via het stateninformatiesysteem van de provincie Overijssel. Voor overige informatie aangaande de statencommissies kunt u contact opnemen met mevrouw Riele - Bodewes (griffie Provincie Overijssel, 038 425 13 36).

© 2004 Provincie Overijssel