Gemeente Son en Breugel


wethouder opent project aanleg rioleringen in het buitengebied

Wethouder H. Overbeek plaatst samen Wethouder F. Verhallen van de gemeente Nuenen een rioleringspompput bij het adres Olen 21-23 op woensdag 10 november aanstaande om 14.00 uur.

OPENINGSHANDELING PROJECT OPHEFFEN LOZINGEN BUITENGEBIED Deze symbolische openingshandeling is het startsein voor het project Opheffen lozingen buitengebied.

Er is bewust voor de straat Olen gekozen, omdat deze precies op de grens tussen beide gemeenten ligt. Bewoners aan de ene kant van de weg wonen in Nuenen c.a. en aan de overkant wonen ze in Son en Breugel. Deze plaatselijke situatie was tevens aanleiding voor beide gemeenten om dit project gezamenlijk op te pakken en te laten uitvoeren.

Vanuit de wet Milieubeheer zijn gemeenten verplicht alle afvalwaterlozingen in het buitengebied op te heffen. Begin dit jaar heeft de Nuenense gemeenteraad besloten tot aanleg van riolering voor de resterende 66 panden in het buitengebied. De kosten hiervan zijn 600.000 euro (incl.BTW). In Son en Breugel gaat het om 170 panden die nog niet op de riolering aangesloten zijn. De kosten hiervan worden beraamd op 1,5 miljoen euro (incl.BTW). Het project Opheffen lozingen buitengebied is in een gezamenlijk bestek aanbesteed. De uitvoering ligt in handen van de Grontmij uit Eindhoven. De aanleg van de rioleringen in het buitengebied duren tot mei 2005.