Gemeente Nieuwegein

Startbijeenkomst Nieuwegein Ouderenproof

Woensdag 10 november a.s. van 14.30-16.30 uur organiseert de Gemeente Nieuwegein, in samenwerking met de Seniorenraad, de Cosbo (samenwerkende ouderenbonden) en de Stichting Welzijn Nieuwegein, de startbijeenkomst voor het project Nieuwegein Ouderenproof. Centrale vraag bij dit project is "Prettig oud worden in Nieuwegein: hoe doe ik dat?".Tijdens de startbijeenkomst komt o.a. aan de orde waarom voor dit project gekozen is. Verder wordt verteld hoe het project in zijn werk gaat.

Programma Startbijeenkomst

Tijd Programma
14.00 uur zaal gaat open
14.30 uur Welkom/Agenda
Carla Buursema, voorzitter Seniorenraad Nieuwegein 14.35 uur Motivatie Nieuwegein Ouderenproof Carla Breuer, Wethouder Welzijn Nieuwegein 14.50 uur Video Ouderenproof/Ervaringen elders Margreet Agter, adviseur Schakels 15.20 uur Uitleg traject Nieuwegein Ouderenproof Jolanda Lam-de Vries
Beleidsadviseur Ouderenbeleid 15.45 uur Gelegenheid tot stellen van vragen 16.30 uur Afronding/Informeel samenzijn 17.00 uur Einde

Lokatie: Heidehal Nieuwegein, Blokhoeve 2, 3438 LC Nieuwegein

Wat dit project bijzonder maakt, is dat 55-plussers groepsgewijs aan de slag gaan om voorgaande vraag te beantwoorden. Concreet betekent dit dat in de periode januari-juni 2005 circa 6 werkgroepen met per werkgroep 12-15 deelnemers meerdere vergaderingen hebben. Aan het eind van deze periode moet de werkgroep dan een rapportage opleveren met daarin hun bevindingen en aanbevelingen in het kader van "Prettig oud worden in Nieuwegein: Hoe doe ik dat?".

Het project blijkt de Nieuwegeinse senioren erg aan te spreken. Inmiddels hebben bijna 300 deelnemers zich aangemeld voor de startbijeenkomst. Het aantal beschikbare plaatsen is hiermee volledig benut. Ook voor deelname aan een werkgroep is veel belangstelling. Hoe de selectie van deelnemers aan de werkgroepen precies te werk gaat, wordt tijdens de startbijeenkomst verteld.

Meer informatie over Nieuwegein Ouderenproof op de gemeentelijke website: www.nieuwegein.nl, onder Actuele Projecten of bij Jolanda Lam, beleidsadviseur Ouderenbeleid, telefoon 030-607 14 28, email: j.lam@nieuwegein.nl.

Invoerdatum 8-11-2004