Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

http://www.minvrom.nl

MINVROM: Persuitnodiging nieuw huurbeleid

Uitnodiging voor de pers:
Nieuw huurbeleid voor de komende vijf jaar

Minister Sybilla Dekker (VROM) presenteert woensdag 10 november het nieuwe huurbeleid voor de komende vijf jaar. De minister zal daarbij gedetailleerd aangeven hoe het nieuwe huurbeleid eruit komt te zien en welke gevolgen dit heeft voor huurders, verhuurders, de woningbouwproductie en de aanpak van verouderde wijken. Zij zal hierbij de resultaten uit het rapport van het Centraal Planbureau (CPB) over dit onderwerp betrekken.

Op dit moment is er een woningtekort waardoor het moeilijk is voor mensen om een woning te vinden. Om te zorgen dat er meer woningen komen stimuleert minister Dekker de bouw van nieuwe woningen en de aanpak van oude stadswijken. Daarnaast vernieuwt de minister het huurbeleid. Met dit nieuwe beleid wil zij verhuurders meer woningen laten bouwen. Per 1 juli 2005 zal (een deel van) het nieuwe huurbeleid in werking treden.

Minister Dekker presenteert het nieuwe beleid tussen 9.30 en 10.30 uur. Tussen 9.00 en 9.30 uur zijn de stukken ter voorbereiding beschikbaar. U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. Daarvoor dient u zich vooraf aan te melden bij persvoorlichting van het ministerie van VROM, martijn.vanbaarsen@minvrom.nl.

De bijeenkomst vindt plaats bij het ministerie van VROM, Rijnstraat 8 te Den Haag. U kunt zich ter plekke melden bij de receptie en het secretariaat persvoorlichting laten bellen.
Inhoudelijke informatie kunt u krijgen bij persvoorlichting VROM, Martijn van Baarsen, tel: 070-33993982.

08 nov 04 16:50