Het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie


---

08-11-2004 http://www.eu2004.nl/
Justitie en Binnenlandse Zaken | Persberichten


---

Reminder accreditatie voor eerste ministeriële integratieconferentie

Op 10 en 11 november wordt onder voorzitterschap van minister Verdonk voor Vreemdelingenzaken en Integratie in Groningen in het Martiniplaza de eerste Europese ministeriële integratieconferentie gehouden. Te gast op beide dagen van de conferentie is Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden.

Prominent op de agenda staat het tegengaan van radicalisering van jongeren, de bescherming van de democratische rechtstaat en het tegengaan van discriminatie. Ook wordt gesproken over de rol en opleiding van imams. Doel is de uitwisseling van 'best practices' met betrekking tot integratie, daarbij in het bijzonder aandacht voor inburgeringsprogramma's en jongeren met een etnische minderheidsachtergrond.

Informatie voor de pers
Toegang van de media tot het perscentrum in het Martiniplaza is uitsluitend voorbehouden aan geaccrediteerde journalisten. Praktische informatie voor de pers is beschikbaar op deze site. Hier vindt u het programma, evenals andere informatie voor de pers. Geaccrediteerde journalisten ontvangen hun toegangspas bij aankomst in het perscentrum (dit start vanaf 's avonds 9 november 19.00-22.00). Bij de accreditatiebalie zal de pas op vertoon van legitimatie worden uitgereikt.

Let op: Accreditatie is op dit moment uitsluitend nog ter plaatse mogelijk na overlegging van:
1) een geldig paspoort /EU-identiteitskaart

2) een geldige perskaart

3) een originele opdrachtbrief, die ondertekend is door de hoofdredacteur/producer van het desbetreffende medium en waarop de beroepstatus van de vertegenwoordiger van de media staat vermeld.

Indien één van de documenten ontbreekt wordt de toegang geweigerd.

Internationaal perscentrum
Het internationaal perscentrum is gelegen in het Martiniplaza. Het perscentrum is uitgerust met telefoonlijnen, internettoegang, faxmachines, PC's en kabeltelevisie.

Voorlopige persmomenten:

Woensdag 10 november
09.00
Start ministeriële integratieconferentie. (audiovisuele media)

09.10
Openingsspeech minister Verdonk*

12.00
Familie foto

12.30
Persbriefing van het voorzitterschap

17.15
Persconferentie van het voorzitterschap.

19.30
Borrel in Stadhuis Groningen, ontvangst door burgemeester Wallage.

20.30
Persdiner in Newscafé

Donderdag 11 november
09.00
Start tweede dag ministeriële integratieconferentie. (audiovisuele media)

13.00
Afsluitende persconferentie.


* Rechtstreeks te volgen in het perscentrum. Voor audio-visuele media worden voorzieningen getroffen t.b.v. het beeldmateriaal.

http://www.eu2004.nl/20041108-174314-P