Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle aan den IJssel wint eerste prijs voor beste burgerjaarverslag

Foto: gemeente Capelle aan den IJssel

Op woensdag 3 november 2004 maakte Stichting Rekenschap bekend dat Capelle aan den IJssel de eerste prijs heeft gewonnen voor het schrijven van het beste burgerjaarverslag 2003. De strijd ging tussen de burgemeesters van de gemeenten Amsterdam, Amersfoort, Den Haag, Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Met het winnen van de eerste prijs volgt burgemeester Joke van Doorne de Haagse burgemeester Wim Deetman op.

De onafhankelijke jury bestond uit de directeur van de Consumentenbond Klaske de Jonge, voormalig ombudsman Den Haag Th. Lucardie en VARA presentator Felix Meurders. Het burgerjaarverslag werd onder andere op leesbaarheid beoordeeld en daar scoorde Capelle aan den IJssel goed mee.

Sinds 2002 zijn burgermeesters verplicht jaarlijks een burgerjaarverslag uit te brengen. Zij brengen daarin verslag uit over de dienstverlening en burgerparticipatie in hun gemeente. Het winnende burgerjaarverslag 2003 is verkrijgbaar bij het Informatiecentrum. U kunt het ook downloaden van de website www.capelleaandenijssel.nl