IGEL TECHNOLOGY


Nieuwe IGEL Premiumserie

FORT LAUDERDALE, Florida, November 10/PRNewswire/ -- IGEL zet nieuwe normen in de categorieën prestaties, flexibiliteit en multimedia met de nieuwe Clever Client-modellen in de Premiumserie.

De nieuwe Premiumserie van IGEL Technology, de toonaangevende Duitse fabrikant van Clever Clients, is verkrijgbaar in een nieuw aantrekkelijk ontwerp en levert prestaties in de high-end categorie van Thin Cients-producten. De nieuwe topmodellen, IGEL-564 Premium, IGEL-5128 Premium, en de met SAP GUI-uitgeruste IGEL-5128 Enterprise combineren prestatie, functioneel vermogen en veiligheid op een voor Thin Clients hoog niveau. Als gevolg van een succesvolle mengeling van geïntegreerde softwarecomponenten, veiligheidskenmerken en toegevoegde hardware-interfaces, kunnen deze Clever Clients uitzonderlijk breed toegepast worden. Tegelijkertijd werden de nieuwe modellen efficiënter voor high-capacity rekenapplicaties en grafische toepassingen. Met de nieuwe IGEL-564 X-term is er nu ook een standaard terminal in de Premiumserie.

Grote flexibiliteit in werking en toepassingsgebieden

De nieuwe Premium-modellen zijn gebaseerd op het IGEL Embedded Flash Linux besturingssysteem, met standaard communicatieprotocollen, zoals een RDP 5.1 Linux-client voor zuivere Microsoft Terminal Server-omgevingen,X11/XDMCP voor UNIX/Linux-omgevingen en ICA 8.2 met uitgebreide Citrix program neighborhood-functies voor Citrix presentatieserver-omgevingen. Toegang tot legacy host-toepassingen wordt verzorgd door de effectieve PowerTerm emulatiesuite met geïntegreerd Kerberos authenticatieprotocol. Dit kenmerk vertegenwoordigt niet alleen een comfortabele single sign-on-methode om toegang te krijgen tot hostapplicaties, maar zorgt tevens voor een veilige gegevensuitwisseling met de legacy-wereld.

Naast een aantal eerder geïntegreerde softwarefuncties die maximale flexibiliteit leveren, is het basismodel, IGEL-564 Premium, uitgerust met een Mozilla-browser en plug-ins voor Flash Player en Adobe Acrobat Reader.

IGEL-5128 Enterprise bevat eveneens bijkomende Java-ondersteuning en een SAP GUI die directe toegang tot de SAP-server verschaft.

Het model met het grootste vermogen, de IGEL-5128 Premium, maakt optimaal gebruik van de bestaande performance resources van de nieuwe hardwarebasis en omvat, naast een complete Java runtime-omgeving, plug-ins voor Realplayer en Mplayer voor uitstekende multimediamogelijkheden.

Een uitzonderlijke rol binnen de Premiumserie wordt vervuld door de IGEL-564 X-Term. De X-Term werd ontwikkeld voor gebruik als een klassieke X-terminal op basis van de nieuwe Premium-hardware. Het ondersteunt uitsluitend het X11/XDMCP-protocol en is derhalve voorbestemd voor gebruik in zuivere Unix/Linux serveromgevingen.

Topprestaties met excellente hardware

Met een 1 GHz VIA C3 LP CPU en een geoptimaliseerd en groot opgezet hoofdgeheugen voor ieder Clever Client-model, levert de nieuwe Premiumserie aanzienlijk verbeterde globale besturingsprestaties. De IGEL Premiummodellen hebben, naast de standaard analoge VGA-verbinding, een DVI-output voor digitale controle van moderne TFT-monitoren, waardoor ze een klasse apart vormen op de markt. Bovendien is het scala aan interfaces, dat voor een Thin Client indrukwekkend is, zeer flexibel en levert het talloze klantspecifieke upgrade-opties, waaronder met name een PCI-bus, een PCMCIA-sleuf en vier USB 2.0-poorten, waarvan twee toegankelijk zijn vanaf de voorkant. Seriële en parallelle verbindingen, twee PS/2-poorten en input en output voor radiosignalen zijn standaard kenmerken.

Alle modellen in de Premiumserie zijn uitgerust met een PC/SC Smart Card reader, waardoor bijvoorbeld snelle een kosteneffectieve PKI of andere op certificatie gebaseerde authenticatieoplossingen mogelijk zijn, die een veilige toegang tot server-based toepassingen en tot gevoelige gegevensbestanden verzekeren.

Kostenbesparend met mogelijkheid tot centraal beheer

Om het IT-budget definitief te verlichten, worden de modellen in de Premiumserie met de IGEL Remote Manager-software geleverd. Alle clever clients kunnen centraal op de server geconfigureerd worden, waardoor het beheer van grote netwerken vereenvoudigd wordt en administratiekosten aanzienlijk gereduceerd worden. Dit wordt mogelijk gemaakt door speciaal ontworpen functies, zoals online configuratie met behulp van een centrale SQL-database of het opzetten en overbrengen van groepsprofielen via een gebruikersvriendelijke beheersconsole.

Beschikbaarheid en prijzen

De Premiummodellen uit de IGEL Embedded Flash op Linux gebaseerde Clever Clientserie zijn nu verkrijgbaar in zwart, PC-grijs of tweekleurig metallic zilver/blauw. De catalogusprijs voor de IGEL-564 Premium en de IGEL-564 X-Term bedraagt 709 Amerikaanse dollars of 599 Euro. De IGEL-5128 modellen zijn verkrijgbaar voor 789 dollar of 669 Euro per stuk.

Dirk Dördelmann, productmanager bij IGEL Technology, zegt over de nieuwe Premiumserie: 'We hebben met succes een nieuwe norm gezet voor de high-end collectie van thin clients.

De nieuwe IGEL Premiumserie vormt duidelijk een topkeuze wanneer aan de hoogste eisen voldaan moet worden, met name met betrekking tot systeemprestaties, softwarefuncties, flexibiliteit van het besturingssysteem en klantspecifieke upgrade-opties voor de hardware, inclusief integratie in bestaande of toekomstige beveiligingssystemen'.

Ga voor meer informatie over IGEL en IGEL-producten naar: www.igel.com

Media contactinformatie:

US Branch
Steve Earl
5450 NW 33rd. Ave
Suite 100
Fort Lauterdale, FL 33309, USA
Tel: +1-954-739-9990
Fax: +1-954-793-999

1earl@igel.com
http://www.igel.com

onpact AG
pr & web communication
Dr. Ulrich Wössner
Forstenrieder Allee 194
D-81476 München, Duitsland
Tel: +49-89-759-003-144
Fax: +49-89/759-003-10
E-mail: woessner@onpact.de www.onpact.de

Hoofdkantoor:

IGEL Technology GmbH
Frank Lampe
Schlachte 39/40
28195 Bremen, Duitsland
Tel: +49(0)421-1769-370
Fax: +49(0)421-1769-302
lampe@igel.com
http://www.igel.com


- end table -

IGEL Technology GmbH

Media contactinformatie: US Branch, Steve Earl, Tel: +1-954-739-9990, Fax: +1-954-793-999, 1earl@igel.com, http://www.igel.com. onpact AG, pr & web communication, Dr. Ulrich Wössner, Tel: +49-89-759-003-144, Fax: +49-89-759-003-10, E-mail: woessner@onpact.de www.onpact.de. Hoofdkantoor: IGEL Technology GmbH, Frank Lampe, Tel: +49(0)-421-1769-370, Fax: +49(0)-421-1769-302, lampe@igel.com, http://www.igel.com

10 nov 04 09:48