Ingezonden persbericht


Persbericht

Akron group gaat samenwerken met grootste ierse bank aib


- Eerste vastgoedfonds succesvol gesloten

- Aanvullend fondspotentieel van 60 miljoen Euro per jaar

Amsterdam -- 10 november 2004 -- De pan-Europese vastgoedinvesteringsmaatschappij AKRON GROUP is, na het initiëren van succesvolle vastgoedinvesteringsprojecten in Nederland, Duitsland, Polen Tsjechië en Hongarije, een samenwerking aangegaan met de grootste bank van Ierland, AIB (Allied Irish Banks, plc). De beide partners zijn overeengekomen gesloten vastgoedfondsen in Nederland te ontwikkelen voor vermogende Ierse investeerders. ⤞Met dit nieuwe fonds kunnen we voldoen aan de stijgende vastgoedinvesteringsbehoefte buiten Ierland en Groot Brittannië van onze klanten. Wij zijn erg blij met de samenwerking met een ervaren partner op de Nederlandse markt. Voor ons is AKRON GROUP de ideale partner.', aldus John Wilkinson, executive director van AIB Private Banking in Dublin. De Akron Group biedt met haar know how de volledige dienstverlening voor het fonds- en vastgoedmanagement. Van het zoeken van de juiste vastgoedprojecten, het doorvoeren van DUE Diligence onderzoek, de aankoop, de structurering van de financiering tot het asset-en facility-management. De AIB neemt daarbij met haar Private Equity Groep het samenbrengen van het vermogen voor haar rekening.

LANGDURIGE SAMENWERKING MET JAARLIJKS TWEE NIEUWE FONDSEN

⤞We hebben jaarlijks twee fondsen gepland met een omvang van 20-30 Miljoen Euro, waarbij de investering in langdurig verhuurd kantoor- en logistiek vastgoed zal plaatsvinden', licht Peter Ulm, CEO van de AKRON Group voor west Europa, toe. De AKRON GROUP is met haar ondernemende en actieve investeringsopstelling, haar langjarige portfoliomanagementervaring van reeds meer dan 370 miljoen Euro en een bovengemiddeld track record de ideale partner voor de AIB Group. De AIB beheert voor haar klanten een vermogen van enkele miljarden Euro's en levert haar diensten met zo'n 24.000 medewerkers aan klanten in Ierland, Groot Brittannië, Polen en de Verenigde Staten.

EERSTE INVESTERINGEN IN NEDERLAND ACTIEF
Het eerste vastgoedfonds binnen deze samenwerking werd inmiddels gesloten met een kapitaal van 21 miljoen Euro. Het opgebrachte kapitaal werd binnen een week geplaatst. Er werden twee objecten in Nederland aangekocht.
- Een nieuw logistieke locatie (Schiphol Rijk, Caprinolaan) in de directe omgeving van Schiphol. Het gaat om en multifunctioneel gebouw met een kantooroppervlak van 2.230 m2 en een opslagruimte van 3.850 m2. Het gehele pand is langdurig aan de logistieke onderneming UTI verhuurd.
- Een nieuwe kantoorlocatie (Schiedam, Jan van Galenstraat) in Schiedam in de nabijheid van de Rotterdamse haven. Het kantoor, met een oppervlakte van 6.100 m2 met 107 parkeerplaatsen, is verhuurd aan KH-Engineering BV, onderdeel van Koop Holding en het agrarische concern Cargill.

BOVENGEMIDDELDE PERFORMANCE VERWACHT
Het te verwachten rendement op eigen vermogen voor het nieuwe vastgoedfonds ligt op tenminste 10%, waarbij bij de aan te kopen panden vooral op de staat, kwaliteit en langdurige verhuur aan gerenommeerde internationale huurders wordt gelet. ⤞Voor de AKRON GROUP is dit een belangrijke stap naar verdere expansie en samenwerking met institutionele partners', stelt Peter Ulm vast. In West- en Midden Europa zal het portfolio van de AKRON GROUP op middellange termijn tot 600 miljoen Euro worden uitgebreid.

/ / / /