Gemeente Zwolle

Wethouder Peter Pot opent Natuurwerkdag in Zwolle

Op meer dan vijftien locaties in Overijssel wordt op zaterdag 6 november 2004 voor de vierde keer de nationale Natuurwerkdag gehouden. Wethouder Peter Pot snoeit zaterdag samen met een jonge inwoner van Zwolle om 10.30 uur de eerste tak van een boom op landgoed Soeslo. De organisatie is in Zwolle in handen van Landschap Overijssel. Hierbij bent u van harte welkom. Een kop koffie kunt u krijgen om 10.00 uur bij de parkeerplaats van het restaurant De Mol, Heinoseweg 32. Daarna loopt men de oprijlaan af (ongeveer 5 minuten) naar de boom, die als eerste een snoeibeurt krijgt.

Het doel van deze dag is dat mensen betrokken worden bij het groen- en natuurbeheer in Nederland. In Zwolle kan men zich zaterdag bijvoorbeeld opgeven als vrijwilliger bij verschillende vrijwilligerorganisaties, die zich bezighouden met het onderhoud van het groene landschap in de stad.

Wat te doen
In Overijssel gaan ongeveer 1.000 mensen aan de slag in het groen. De activiteiten zijn bijvoorbeeld: wilgenknotten, bosonderhoud en poelen schonen. Vrijwilligers en professionals begeleiden de bezoekers van deze dag. Ook geven zij uitleg en informatie. Iedereen vanaf 12 jaar kan zich aanmelden via de web-site www.landschapoverijssel.nl (zie link onderaan deze pagina) In Zwolle worden speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd.


---