Gemeente Zwolle

Gladheidbestrijding in Zwolle

Net als ieder jaar heeft de gemeente Zwolle ook voor deze winter een plan van aanpak opgesteld om de gladheid en daarmee de verkeersonveiligheid op gemeentelijke wegen te bestrijden. De winterdienst loopt van 1 november 2004 tot en met 15 april 2005.

Hoe bestrijdt de gemeente Zwolle in haar stad de gladheid, die wordt veroorzaakt door sneeuw, hagel, bevroren mostaanslag en andere weersinvloeden? Uitgangspunt bij de gladheidbestrijding is dat niet preventief, maar correctief wordt gestrooid. In opdracht van de gemeente voert ROVA de gladheidbestrijding uit. Wanneer het glad is op de Zwolse wegen, start ROVA binnen (maximaal) een half uur maatregelen. Deze maatregelen bestaan uit het strooien van zout op de vastgestelde strooiroutes. Hieronder vallen zowel wegen voor gemotoriseerd verkeer als fietspaden. Daarnaast strooien medewerkers handmatig zout op bruggen in en rond het centrum.

Extra budget
Tijdens de begrotingsbehandeling is extra geld vrijgemaakt (¤ 30.000,-) voor gladheidbestrijding. Dit geld wordt besteed aan het bestrijden van de gladheid rond het station, winkelcentra, zorginstellingen en bejaardentehuizen en overige voetgangersintensieve routes bij wijkvoorzieningen. Deze extra inzet wordt alleen gepleegd als daar aanleiding toe is.

Plan
Het gemeentelijke plan van aanpak Winterdienst 2004/ 2005 met bijbehorende strooiroutes vanaf 15 november 2004 ter inzage bij het gemeentelijk informatiecentrum, Grote Kerkplein 15, ingang Sassenstraat bij VVV.


---