AutoRai

10-11-2004

Toyota viert 10e verjaardag van productie in Turkije

Toyota Motor Manufacturing Turkey Inc. (TMMT), een van de Europese fabrieken van Toyota, vierde vandaag de 10e verjaardag van de productie van auto's in Adapazari, Turkije.

Gedurende de afgelopen 10 jaar heeft TMMT 335.000 auto's geproduceerd, en in 2004 verwacht de fabriek rond de 140.000 exemplaren van de Toyota Corolla Sedan, Wagon en Verso af te leveren. TMMT heeft bijna 3.100 mensen in dienst - kent een totale investering van 700 miljoen euro - en is van plan dit jaar voor 1,6 miljard euro aan auto's te exporteren.

Om te vieren dat het exact tien jaar geleden is dat in 1994 bij TMMT de eerste Toyota Corolla van de lopende band kwam gerold namen overheidsvertegenwoordigers, de plaatselijke gemeenschappen, de leveranciers, Toyota-leidinggevenden uit Japan en Europa, en aan het bedrijf verbonden organisaties deel aan de festiviteiten bij TMMT.

Vandaag is een mijlpaal voor ons bedrijf, onze leden en alle partijen met wie we de afgelopen tien jaar hebben samengewerkt. We zullen doorgaan met het produceren van kwaliteitsauto's en nog decennia lang een bijdrage leveren aan de gemeenschap, aldus Koji Kobayashi, president en CEO van TMMT.

Om de 10e verjaardag van de productie in Turkije luister bij te zetten en een bijdrage te leveren aan de plaatselijke gemeenschap, schenkt TMMT drie Corolla's aan drie technische scholen en één Corolla aan de gemeente Adapazari. De technische scholen - Adapazari Fatih Technical High School, Adapazari Vocational School en Kocaeli Technical High school - die potentiële werknemers voor TMMT en andere industriële bedrijven in de regio opleiden, zullen de auto's gebruiken voor de training van hun studenten.

In oktober produceerde Toyota zijn 2,5 miljoenste auto in Europa, waarmee een belangrijke mijlpaal werd bereikt in de Europese geschiedenis en werkzaamheden van het bedrijf. Toyota vervaardigt nu al zijn volumemodellen - Yaris, Corolla, Corolla Verso en Avensis - in Europa. Dit jaar is Toyota van plan 565.000 auto's, 466.000 motoren en 198.000 transmissies te produceren in zijn fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Turkije en Polen.