Stad Utrecht, 09.20 uur

Utrecht 10-11-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Grote verkeerscontrole in Overvecht

UTRECHT Dinsdagavond 9 november heeft de politie van het district Utrecht noord een grote verkeerscontrole gehouden in de wijk Overvecht. Tussen 16.00 uur en 23.00 uur werden 220 automobilisten en 34 bromfietsers naar de controlelocatie aan de Gloriantdreef begeleid.

In samenwerking met de Regionale Verkeersdienst, de Douane, het Scooterteam en de ANWB werden zowel de voertuigen als de bestuurders gecontroleerd. In totaal werkten 50 politiemedewerkers mee aan de actie. Doel van de grootscheepse controle is het verhogen van de verkeersveiligheid en het terugdringen van overlast door jeugd op bromfietsen.

Motoragenten reden door Overvecht en letten hierbij op technische gebreken en verkeersovertredingen. Bij de centrale controlelocatie onderwierpen politieagenten en ondersteunende diensten de voertuigen en bestuurders aan een grondig onderzoek. In totaal zijn er dinsdagavond 120 bekeuringen uitgeschreven.

97 Bekeuringen werden uitgeschreven voor automobilisten, waarbij de meest voorkomende feiten waren: het niet kunnen tonen van rijbewijs en/of kentekenbewijs, het rijden zonder gordel en diverse kleine technische gebreken. Deze technische gebreken konden de bestuurders ter plekke laten repareren door de ANWB. Door het laten repareren van het mankement werd de bekeuring van 20 bestuurders ingetrokken. De douane maakte twee verbalen op tegen bestuurders die in een buitenlandse auto reden terwijl zij in Nederland wonen en geen BPM hebben betaald. De regionale verkeersdienst heeft vier radardetectoren in beslag genomen.

Bij de bromfietsers werden 23 bekeuringen uitgeschreven o.a. vanwege een te groot vermogen, het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat en/of het niet op orde hebben van de verzekering. Een 17-jarige jongen werd aangehouden omdat hij op een bromfiets reed met een vals framenummer. De bromfiets is in beslag genomen.

Hennep

UTRECHT Dinsdag 9 november heeft de politie van het district Utrecht noord twee hennepkwekerijen opgerold aan de Mimosastraat. In totaal werden 533 planten in beslag genomen. Bij beide kwekerijen werd de stroom illegaal afgetapt.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat er mogelijk hennep werd gekweekt in de woningen. Een zestal politieagenten werd bij de ontmanteling ingezet. Zij werden ondersteund door transportpersoneel en medewerkers van het energiebedrijf. Bij één woning aan de Mimosastraat werden in een ondergrondse ruimte 415 hennepplanten aangetroffen. In een andere woning trof de politie in de schuur 118 hennepplanten aan. De planten en de apparatuur zijn door de politie in beslag genomen. In beide gevallen constateerde het energiebedrijf dat er sprake was van diefstal van stroom. Tegen de twee verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag drie personen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Beveiliging van een winkel aan de St. Jacobsstraat zag dat twee vrouwen en een man omstreeks 14.55 uur een diefstal pleegden. Het drietal een 17-jarige jongen uit Utrecht, een 17-jarig meisje uit Dinteloord en een 18-jarige vrouw uit Ochten probeerde in totaal 6 spijkerbroeken zonder af te rekenen mee te nemen. De verdachten werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Dinsdagavond vond op de Rijnhuizenlaan een straatroof plaats waarbij een tas uit een auto werd gestolen.

Bij een 26-jarige vrouw uit Utrecht werd omstreeks 23.10 uur op de Rijnhuizenlaan het rechter voorportier door een tot nu toe onbekende man opengetrokken. De man pakte van de voorstoel de tas van het slachtoffer en rende weg in de richting van

t Goylaan.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Op dinsdagochtend is een 50-jarige fietser uit Utrecht gewond geraakt.

Omstreeks 08.20 uur fietste het slachtoffer op het Vredenburg in de richting van het Smakkelaarsveld. Op het moment dat de vrouw werd ingehaald door een 21-jarige man uit Utrecht, raakt hij met zijn fiets de fiets van de vrouw en kwamen beide bestuurders ten val. Het slachtoffer kwam met haar hoofd op het wegdek terecht en is met een hersenschudding, per ambulance overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis.