Binnensticht, 10.35 uur

Utrecht 10-11-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Vrouwen bestolen door drie vrouwen

DE BILT Op dinsdag 9 november werden drie vrouwen aangehouden op verdenking van diefstal.

Rond 14.00 uur liep een 69-jarige vrouw uit De Bilt met haar rollator over de Alfred Nobbellaan. Daar werd zij door drie vrouwen aangesproken. Zij werd kort aan de praat gehouden, waarna het drietal doorliep. De Biltse vond het allemaal vreemd en keek vervolgens in haar tas. Zij zag dat haar portemonnee was gestolen. De vrouw is naar huis gelopen en heeft de politie gebeld.

Politiemensen stelden aan de hand van het signalement van het drietal een onderzoek in de omgeving in. Daarbij zagen zij een auto op de Alfred Nobellaan bij de kruising met de Eijckmanweg stilstaan. In de auto zaten drie vrouwen die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij waren in gesprek met een oude vrouw die met een rollator op de stoep stond. Het drietal, vrouwen van 19, 21 en 23 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, Alphen aan den Rijn en De Meern, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Rond 15.55 uur deed een 91-jarige vrouw uit Bilthoven aangifte van diefstal. Zij bevond zich rond 14.30 uur op een parkeerterrein aan de Vinkenlaan. Terwijl zij boodschappen in haar auto aan het laden was, parkeerde een vrouw een auto naast haar auto, waardoor de bejaarde vrouw haar boodschappen niet goed meer in haar auto kon zetten. Uit de auto stapten twee vrouwen, terwijl een derde vrouw in de auto bleef zitten. De vrouw werd door één van de vrouwen aan de praat gehouden, terwijl de ander achter haar stond. Toen de vrouwen wegreden, stapte de Bilthovense in haar auto en reed naar huis. Daar zag zij dat haar boodschappentas met portemonnee uit de auto was gestolen.

De gestolen tas van de 91-jarige vrouw werd in de auto van de aangehouden verdachten aangetroffen. Het drietal is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Snelheidscontrole

ZEIST - Dinsdagmiddag van 15.45 tot 17.15 hield de politie een radarsnelheidscontrole op de Laan van Beek en Royen. In totaal werden 688 voertuigen gecontroleerd en reden 104 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur.

Gordelcontrole

BUNNIK Dinsdagmiddag hield de politie van 14.00 tot 15.00 uur een autogordelcontrole op de provinciale weg. Van de 156 gecontroleerde inzittenden, droegen 4 personen geen gordel. Van 15.00 tot 16.30 uur werd op de Schoudermantel gecontroleerd. Hier werden 14 bekeuringen uitgeschreven.

Achteruitrijdende vrachtwagen

ZEIST Op dinsdag 9 november raakte een bejaarde vrouw gewond bij een aanrijding.

Rond 13.35 uur reed een 26-jarige vrachtwagenchauffeur uit Utrecht op een parkeerterrein aan de Voorheuvel achteruit. Daarbij zag hij niet dat een 82-jarige man en zijn 83-jarige vrouw uit Zeist achter de vrachtwagen langs liepen. De vrouw werd aangereden en kwam ten val. Daarbij viel haar man ook. De man liep geen letsel op, maar de vrouw werd met een gebroken schouder en een gekneusde enkel per ambulance naar een ziekenhuis in Zeist gebracht.