Eemland zuid, 09.10 uur

Utrecht 10-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Teveel op

HOOGLAND Op dinsdag 9 november werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Rond 18.50 uur werd een 57-jarige automobilist uit Amersfoort op de Bunschoterstraat gecontroleerd. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 555 ug/l, meer dan 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Mamma!

AMERSFOORT Op dinsdag 9 november werd een vrouw door haar argeloze kinderen verraden.

Rond 17.00 uur werd een vrouw bij een winkel aan de Langestraat betrapt op de diefstal van een paar laarzen. Zij werd door het winkelpersoneel aangehouden en even later aan de politie overgedragen. De vrouw werd vergezeld door een meisje van 3 jaar en een jongetje van
1 jaar oud.

De vrouw gaf haar naam op, maar die bleek niet te kloppen. Tevens zei zij dat de kinderen niet van haar, maar van haar zus waren. Vervolgens gaf zij een andere naam op, maar toen de kinderen haar mamma bleven noemen, vertrouwden de politiemensen ook die gegevens niet. Uiteindelijk gaf de vrouw wel haar juiste naam op. Zij was 21 jaar oud en afkomstig uit Soest. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt voor de winkeldiefstal en het opgeven van een valse naam.

Jongen beroofd

AMERSFOORT Op dinsdag 9 november werd een jongen van een klein geldbedrag beroofd.

Rond 15.45 uur fietste een 12-jarige jongen uit Amersfoort over de Wiekslag. Hij werd door twee jongens die ieder op een bromscooter zaten, tegengehouden. De éne jongen pakte hem vast en de 12-jarige jongen werd door de ander van een klein geldbedrag beroofd. Vervolgens gingen de verdachten er op hun scooters vandoor.

De verdachten waren ongeveer 1.70 meter lang en zij spraken Nederlands met een licht buitenlands accent. Zij reden op een oranje met zwarte scooter en een blauw met zwarte scooter met een gat in het spatbord. Beide scooters maakten veel geluid.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Bromfietser gewond

AMERSFOORT Op dinsdag 9 november raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een fietsstertje.

Rond 12.25 uur reed een 7-jarige meisje met haar fiets over de Rustenburgerweg en sloeg ter hoogte van de Ronhaarstraat linksaf. Daarbij verleende zij geen vrije doorgang aan een haar tegemoetkomende 19-jarige bromfietser uit Leusden, met een aanrijding tot gevolg.

De bromfietser werd met een gebroken sleutelbeen en een gekneusde knie en voet per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het 7-jarige meisje liep alleen licht letsel aan haar knie op.