Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht 10-11-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Rijder zonder verlichting

NIEUWEGEIN- Op dinsdagavond kregen 18 fietsers een bekeuring voor het rijden zonder fietsverlichting op de Sluyterslaan. Allen kregen een bekeuring voor de overtreding.

Belediging

VIANEN- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden na belediging. Omstreeks 16.50 uur kreeg de politie de melding van een verdachte situatie op de Voorstraat. Agenten gingen ter plaatse en hoorden toen dat een 17-jarige jongen uit Vianen een agent beledigde. Hij werd hiervoor aangehouden en is ingesloten voor verhoor.

Van de weg

NIEUWEGEIN- Op dinsdagavond vond er een ongeval plaats waarbij de bestuurder vluchtte. Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie de melding dat een auto een lantaarnpaal omver had gereden aan de Richterslaan. Na de aanrijding had de automobilist de plaats van het ongeval verlaten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed

IJSSELSTEIN- Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Omstreeks 00.55 uur controleerden agenten een 43-jarige automobilist uit Schoonhoven op de Zomerdijk. De man bleek alcohol te hebben gedronken en blies op het bureau 780 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN Dinsdag hield de politie van 10.15 tot 12.15 uur een radarsnelheidscontrole op de Graaf Florisweg. Er reden 929 voertuigen langs het controlepunt en deden 135 bestuurders dat te snel. De bestuurder met de meeste haast reed 81 km/uur, bij een limiet van 50 km/uur.