Politie Flevoland

Onderzoek scooterongeval afgerond

Zeewolde 10-11-2004 - De politie heeft het onderzoek naar het scooterongeval 3 oktober jl. op de Zeewolderdijk definitief afgerond. De ouders zijn vorige week van de uitkomsten op de hoogte gesteld.

Geen gebreken

De VerkeersOngevallen Analysedienst (VOA) van Politie Flevoland heeft vorige week het technische onderzoek volledig afgerond. Hieruit blijkt dat beide bromfietsen geen gebreken hadden die van invloed zouden kunnen zijn geweest op het ongeval. De bromfietsen waren technisch in voldoende staat van onderhoud. Verder is bevestigd dat de bromfietsen elkaar frontaal hebben geraakt, maar het botspunt was niet te bepalen.

Aan de hand van de getuigenoproep hebben zich nog een paar getuigen gemeld die zeer bruikbare verklaringen konden afleggen. Zo bleek uit de verklaringen dat de bromfietsers allebei hun licht aan hadden. Een technisch onderzoek naar de lampjes werd hiermee overbodig.

Oorzaak blijft raadsel

Over de daadwerkelijke oorzaak van het ongeval kan niet met zekerheid een verklaring worden gegeven. Het zal altijd een raadsel blijven wat er daadwerkelijk op de dijk heeft plaatsgevonden. De meest aannemelijke verklaring is dat de bromfietsers, eventueel verblind door de koplampen van autos, op de witte streep hebben gereden en dat ze elkaar niet hebben gezien.