Wageningen Universiteit

Persbericht

10 november 2004, nr. 105

Voorwerpen uit 2004 in kluis voor nageslacht

Eerste steen nieuwe onderwijsgebouw Wageningen UR

Op 10 november zal minister dr Cees Veerman van LNV ceremonieel de eerste steen leggen van het zogenaamde Forumgebouw. Dit nieuwe gebouw van Wageningen UR zal vanaf 2006 het centrale onderwijsgebouw worden voor de bachelorsopleidingen van Wageningen Universiteit en voor enkele opleidingen van de hogeschool Van Hall Larenstein. Daarnaast zal er de bibliotheek van Wageningen UR worden gevestigd.

Het Forumgebouw is het eerste van een serie nieuwe gebouwen die Wageningen UR zal realiseren op De Born, aan de noordrand van Wageningen. Doel is om via deze nieuwe gebouwen het integratieproces tussen de marktgeorienteerde instituten en de universiteit door fysieke nabijheid van de verschillende groepen een impuls te geven. Daarnaast zal onderwijsvernieuwing verder kunnen worden ontwikkeld. En last but not least door de concentratie van de gebouwen op een locatie worden de exploitatielasten van Wageningen UR aanmerkelijk teruggebracht, waardoor meer geld kan vrijkomen voor onderwijs en onderzoek.

Ingemetselde kluis
De ceremonie rond de eerste steenlegging begint om 12:30 uur in een tent in de bouwput tegenover het gebouw van Plant Research International aan de Droevendaalse steeg 1 in Wageningen. Tijdens de ceremonie zal een kluis worden ingemetseld waarin voor het nageslacht objecten uit 2004 worden opgeslagen. De voorwerpen en berichten worden gepresenteerd tijdens de ceremonie. Deze voorwerpen zullen pas tevoorschijn komen als ooit het Forumgebouw wordt afgebroken.