Politie Gelderland-Zuid

Prestatiebeloning voor Gelderland-Zuid: bijna 600.000 Euro

Regio 10-11-2004 - Korps in Top tien best presterende korpsen. (02)

De politie Gelderland-Zuid heeft voor de goede prestaties in het jaar 2003 van minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een prestatiebeloning ontvangen van bijna 600.000 Euro, Om precies te zijn 583.473 Euro. De minister toont hiermee zijn tevredenheid over de voortgang in de prestaties van Gelderland-Zuid, zoals die in het convenant richting 2006 zijn vastgelegd

Op de zes onderdelen die meetelden voor de beoordeling of er al of niet een beloning werd uitgekeerd, moest een gemiddelde stijging van 15% gehaald worden richting de doelstellingen die in het regionaal convenant voor het jaar 2006 gesteld zijn. Deze stijging geldt ten opzichte van de nulmeting uit 2002. De onderdelen waren: terugdringen ziekteverzuim, tevredenheid burgers, beschikbaarheid politie, aantal staandehoudingen, aantal ingestuurde zaken naar Openbaar ministerie, doelmatigheidswinst van 5%.

Gelderland-Zuid heeft op ieder van die zes onderdelen ruim tot zeer ruim boven deze 15% gescoord en is daarmee qua prestaties het 8e korps van het land geworden. Met name op de gebieden terugdringen ziekteverzuim, aantal verdachten naar het Openbaar Ministerie en staandehoudingen (de handhaving van de zogenaamde kleine norm) ligt het korps ruimschoots voor op de uitgestippelde route naar 2006. De verwachting is dan ook dat ook in 2004 (wanneer het door de minister gestelde percentage 35% is) de voor dat jaar gestelde doelen ruimschoots gehaald gaan worden.

Het korps Gelderland-Zuid is bijzonder content met de waardering die de minister tot uiting heeft gebracht met deze prestatiebeloning. Richting 2006 zal er dan ook alles aan gedaan worden om de doelstellingen die in het convenant met de minister afgesproken zijn, te halen. Het korps heeft er, gezien de huidige stand van zaken, alle vertrouwen in dat dit ook zal gaan lukken.

Het nu toegekende bedrag is niet opgenomen in de begroting en kan dus bestempeld worden als een incidentele meevaller. Hoe deze meevaller besteed zal gaan worden, zal de komende tijd binnen het korps besproken worden.