Politie Groningen

Persberichten woensdag 10 november 2004

Provincie Groningen 10-11-2004 -

Ter Apel: man aangehouden
In een woning aan de Tuntlerstraat in Ter Apel heeft de politie dinsdagavond een 18-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van het ingooien van een ruit van een woning aan de Westerstraat in Ter Apel, kort voor zijn aanhouding. De stoeptegel die door de ruit naar binnen werd gegooid verwondde een bewoonster aan het hoofd. De verdachte kon op basis van een door getuigen opgegeven signalement worden opgepakt. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De aanleiding voor de vernieling is nog niet duidelijk.

Groningen: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie dinsdagavond aan de Hereweg in Groningen een 73-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man reed zonder licht in zijn auto. Bij de controle die daar op volgde bleek de bestuurder onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen voor de ademanalyse die 1.0 promille uitwees. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Groningen: plaksters bekeurd
De politie heeft dinsdagavond proces-verbaal opgemaakt tegen twee 24-jarige vrouwen uit Groningen en Hoogezand. De vrouwen plakten posters van een internationale socialistenorganisatie op verschillende (verkeers)palen aan de Vismarkt in Groningen. Ze waren niet in het bezit van een plakvergunning. De verdachten deden afstand van de posters en plakmiddelen.

Groningen: snelheidscontroles
Hooghoudtstraat Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 321 voertuigen, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 81 km. Van Iddekingeweg Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 417 voertuigen, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 66 km.

Groningen: geluidsoverlast
Een 26-jarige man is dinsdagmorgen aangehouden in zijn woning aan het Deliplein in Groningen. Harde muziek in de woning van de verdachte zorgde voor geluidshinder in de directe omgeving van het huis. De bewoner weigerde de politie binnen te laten, waarna agenten de toegangsdeur van de woning hebben geforceerd. De bewoner was inmiddels via een dakraam op het dak van de woning geklommen. Na enige tijd op de man te hebben ingepraat wisten agenten hem te bewegen weer naar binnen te gaan. Daarop is hij aangehouden. De man verzette zich hevig tegen de aanhouding en moest middels het gebruik van pepperspray onder controle worden gebracht. Hij is meegenomen naar het bureau en na verhoor en het opmaken van proces-verbaal heengezonden. Zijn geluidsapparatuur en tv-toestel zijn door de politie in beslag genomen. De man is als eerder bekeurd voor het veroorzaken van geluidsoverlast.