KWF KANKERBESTRIJDING


KWF Kankerbestrijding wint Transparant Prijs

Amsterdam, 10 november 2004 - KWF Kankerbestrijding heeft gisteren uit handen Morris Tabaksblat de Transparant Prijs ontvangen voor het meest transparante jaarverslag over 2003 in de charitatieve sector. De prijs bestaat uit een geldbedrag van EUR 15.000.

De Transparant Prijs is door de Donateursvereniging, in samenwerking met PricewaterhouseCoopers in het leven geroepen om de kwaliteit van de rapportage te vergoten en transparantie in de charitatieve sector te bevorderen. Uit 84 inzendingen had KWF Kankerbestrijding de beste score op de beoordelingscriteria governance, financiële verantwoording en communicatie met belanghebbenden. Belangrijkste verbeterpunt is het geven van inzicht in toekomstige ontwikkelingen.

Juryvoorzitter mr. Morris Tabaksblat roemde het jaarverslag van KWF Kankerbestrijding omdat het een gedegen verslag in alle opzichten: helder, informatief en leesbaar.

KWF Kankerbestrijding is verguld met de prijs. 'We vinden het een plicht om aan donateurs zo open en transparant mogelijk te communiceren hoe we hun bijdragen besteden,' zegt Milou Halbesma, hoofd Pers & Public Relations.


---

Mededeling voor de redactie,