Ingezonden persbericht


Den Haag/Woerden, 10 november 2004

Mobility Platform kiest voor tweede jaar

Deze week heeft het Dagelijks Bestuur van het Mobility Platform besloten ook in 2005 haar activiteiten voort te zetten. De inspanningen van het Mobility Platform zullen zich in 2005 richten o.a. op de sectoren Gezondheidszorg, Mobiliteit, Veiligheid en Mobile Office in het MKB. Er zal in het komend jaar concreet inhoud worden gegeven aan de samenwerking met Nederland BreedbandLand. KPN Mobiel-topman Guy Demuynck is het komend jaar de Voorzitter. Hij bekleedt deze functie sinds augustus van dit jaar al ad-interim.

Het Mobility Platform is in oktober 2003 opgericht om een impuls te geven aan het gebruik van mobiele (data)toepassingen in een zakelijke omgeving. Vanaf haar oprichting is duidelijk geweest, dat het Mobility Platform een tijdelijk karakter heeft. In oktober 2004 heeft het bestuur van het Mobility Platform haar activiteiten geëvalueerd. Een belangrijk deel van de leden heeft aangegeven het platform door te willen zetten. Enkele bedrijven hebben aangegeven na het eerste impulsjaar nu voldoende marktontwikkeling te zien voor eigen initiatieven. Er is ook een aantal bedrijven, dat de overstap heeft gemaakt naar Nederland BreedbandLand, een samenwerkingsverband tussen het ICT-bedrijfsleven en het Ministerie van Economische Zaken voor het stimuleren van breedbandtoepassingen in maatschappelijke en economisch belangrijke sectoren.

In de afgelopen maanden heeft het bestuur van het Mobility Platform overleg gevoerd met Nederland BreedbandLand om een concrete en inhoudelijke samenwerking te onderzoeken. Nederland BreedbandLand, dat vanaf december 2004 naar buiten zal treden, heeft in haar programma ook mobiele breedbandtoepassingen opgenomen. Door samenwerking kan efficiënter, effectiever en vooral met meer daadkracht worden geopereerd door beide organisaties.

Evenals aan het begin van het eerste jaar zijn er voldoende bedrijven, die hebben aangegeven een tweede jaar te willen meedoen. Naar verwachting zullen in de komende maanden meer partijen zich aansluiten, evenals in 2003 het geval was. Elf bedrijven hebben nu al gezegd mee te zullen doen. Daarnaast zijn met een aantal bedrijven de gesprekken in een vergevorderd stadium.

Meer informatie over het Mobility Platform is te vinden op www.mobilityplatform.nl

Noot aan de redactie (