Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 november 2004

Aanrijding met letsel

Automobilist geeft geen voorrang en aanrijding is gevolg, twee gewonden naar ziekenhuis

Enschede

Dinsdagmiddag 9 november om ongeveer 17.05 uur vond op de kruising Glanerbruggeweg - Lossersestraat - Lonneker Molenweg een aanrijding plaats waarbij twee gewonden zijn gevallen. Een 50 jr. automobilist uit Hengelo verleende komende vanaf de Glanerbruggeweg geen voorrang aan een 46 jr. automobilist uit Enschede die over de Lossersestraat reed. Deze laatste en zijn 38 jr. echtgenote die bij hem in zat, werden met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Enschede. De beide auto's waren dusdanig beschadigd dat ze zijn afgesleept. (04-138953)

Winkeldief had nog gevangenisstraf te goed

Na aanhouding bij poging winkeldiefstal bleek dat winkeldievegge nog 14 dagen te goed had

Enschede

Dinsdagmiddag de 9e november omstreeks 17.15 uur werd bij een van de winkels in het winkelcentrum De Klanderij in Enschede een winkeldievegge betrapt. Deze vrouw, een 42 jr. Enschedese, was al een aantal keren eerder in de winkel geweest en had ook toen geprobeerd spullen mee te nemen zonder die te betalen. Dat gebeurde ook dinsdagmiddag weer. Door personeel van de winkel werd ze vast gehouden tot de politie kwam die haar meenam naar het bureau. Hier bleek dat de 42 jr. nog gesignaleerd stond voor het ondergaan van 14 dagen gevangenisstraf. Hiervoor is ze opgesloten. (04-138945)

Aanhouding na tasjesroof

Man aangehouden die even daarvoor van een vrouw een tas had geroofd

Enschede

Dinsdagmiddag 9 november om ongeveer 14.30 uur werden politiemensen op de Langestraat in Enschede aangesproken door een getuige met de mededeling dat even daarvoor op de Langestraat een vrouw van haar tas was beroofd. De dader zou een horecagelegenheid op de Oude Markt zijn binnengegaan en daar nog zijn. Op het toilet van deze horecagelegenheid werd een 45 jr. Enschedeer aangetroffen die zich daar probeerde te verstoppen en die de gestolen tas nog bij zich had. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij later in verzekering is gesteld en voor verder onderzoek is opgesloten. Het slachtoffer, een 41 jr. Enschedese, heeft later op de middag aangifte gedaan en aan haar is de tas teruggegeven. (04-138831)

Controle op fietsen door rood licht

In een uur tijd 14 bekeuringen i.v.m. fietsen door rood licht

Enschede

Naar aanleiding van vele klachten over het rijden door het rode verkeerslicht door met name schoolgaande jeugd, is dinsdagmorgen 9 november tussen 07.30 en 08.30 uur op de kruising Gronausestraat - Euregioweg een controle uitgevoerd. Fietsers vanuit de richting Glanerbrug werden gecontroleerd en 14 van hen hebben een bekeuring van 25 euro gekregen. De controles zullen de komende tijd worden voortgezet. (04-138670)


---- --
woensdag 10 november 2004

Bevolking zeer tevreden, resultaten zijn goed

( Politie Twente realiseert veel doelstellingen voor 2006 al in 2003

In 2003 zijn de zogenaamde prestatiecontracten tussen de politieregio's en het Ministerie van Binnenlandse Zaken ingevoerd. Via het prestatiecontract verplicht een korps zich om voor 2006 te zorgen voor verbetering op een groot aantal onderdelen zoals: meer aanhoudingen van verdachten, meer bekeuringen met staande houding, meer tevredenheid onder de burgers, alsmede interne doelstellingen als minder ziekteverzuim.

Die afspraken zijn vertaald in verschillende doelen. Ieder jaar kijkt het Ministerie van Binnenlandse Zaken of de korpsen op koers liggen. Naar aanleiding van het bereiken van doelen wordt aan een korps een extra geldbedrag uitgekeerd.

Uit de resultaten van 2003 blijkt dat Twente op koers ligt met het vergroten van veiligheid in de regio als het gaat om het politiële aandeel. Op basis van deze resultaten krijgt politie Twente een extra bedrag van ruim E 717.000,-. De politie Twente zal dit bedrag vrijwel geheel gaan investeren in verdere innovaties en verbeteringen. Vorig jaar was er naast een geldbedrag ook een eretitel aan de prestatiebeloning verbonden en werd Twente door het ministerie verkozen tot: 'het beste korps van Nederland in 2002'. Deze titel blijft in Twente omdat in het nieuwe systeem van beoordeling de verkiezing van het beste korps geschrapt is.

Belangrijker dan de titel is de constatering van het ministerie dat de Twentse bevolking ook in 2003 het meest tevreden was over de verrichtingen van het korps. Nergens in Nederland zijn de burgers zo te spreken over de prestaties en de beschikbaarheid van het Twentse korps. Andere belangrijke punten uit de rapportage zijn:

. Dat ziekteverzuim een grote invloed heeft op de totaalwaarde. Veel korpsen blijken de doelstelling voor 2006 ruim gehaald te hebben. Twente zit met 6,7 al onder de 7% (doel 2006). De 1,38 geeft aan dat Twente al 138% van haar doelstelling gehaald heeft. . Staande houdingen hebben ook grote invloed op het gemiddelde. Twente heeft de doelstelling al bijna gerealiseerd (95%). Twente scoort hiermee in de middenmoot. . Twente heeft bijna een kwart van de doelstelling van 2006 op het gebied van Verdachten OM gehaald. Uitgaande van de eigen lineaire groei (elk jaar 25% extra) zitten we hier net onder. Maar wel ruim boven de 15% groei die BZK aanhoudt voor het eerste jaar. Dit is een aandachtspunt. Overigens kreeg Twente een compliment van BZK en Justitie omdat het korps niet gevlucht is in 'flutzaken'. . De groei (beschikbaarheid) is al voor 75% gerealiseerd. Op dit moment zit Twente op 5,4. Dit moet nog 0,1 omhoog. Twente scoort hiermee een 10e plaats landelijk. . De verdeling van het geld is op basis van korpssterkte gebeurd en is niet gerelateerd aan prestaties anders dan dat je gemiddeld 15% realisatie doel 2006 moest laten zien. Twente liet met 66% realisatie een behoorlijk resultaat noteren. Zeker omdat het prestatie niveau de voorgaande jaren al op een hoog niveau lag. -----------------------

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --