Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Hoogeveen 10-11-2004

Bromfietser raakt wandelaar
BEILEN Op het fietspad langs de weg Eursing raakten twee personen dinsdagavond licht gewond bij een bromfietsongeval. Een 17 jr. bromfietsbestuurder uit Beilen schampte bij het inhalen van een wandelaar deze 47 jr. man eveneens uit Beilen afkomstige man. De bromfietser kwam ten val. De bestuurder en zijn 17 jr. passagier uit Beilen raakten daarbij licht gewond. Ze zijn voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De wandelaar bleef ongedeerd.

Aanhoudingen i.v.m. fraudeonderzoek
EMMEN Dinsdag heeft de politie drie inwoners van Emmen aangehouden op verdenking van fraude met identiteitsbewijzen. De verdachten zijn twee mannen van 21 en 28 jr. en een vrouw van 49 jr. Op twee plaatsen is onderzoek gedaan in een woning. Daarbij is o.a. een computer in beslag genomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Deze aanhoudingen zijn onderdeel van een al langlopend fraudeonderzoek.

Gewonde bij aanrijding
EMMEN Op de kruising van de Hondsrugweg - N381 Weerdingerstraat en Noordeind in Emmen botsten woensdagmorgen in alle vroegte twee autos op elkaar. Eén van de autos kwam tegen een paal van een wegwijzer tot stilstand. De 33 jr. bestuurder van deze auto uit Emmer Compascuum kwam bekneld te zitten. De brandweer bevrijdde hem waarna hij per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De andere bestuurder, een 53 jr. man uit Emmer Compascuum bleef ongedeerd. Beide autos raakten zwaar beschadigd. Waarschijnlijk heeft één van de bestuurders een rood verkeerslicht genegeerd.

Politie houdt autokraker aan
ASSEN In de nacht van dinsdag op woensdag hield de politie in Assen een 37 jr. man uit Eelde aan op verdenking van het plegen van een auto-inbraak. De man had bij zijn aanhouding o.a. een autoradio bij zich. Een bewoner van de Oranjestraat in Assen was wakker geworden van lawaai en zag een man uit een in de straat geparkeerde auto komen, iets onder zijn jas stoppen en weglopen. Hij waarschuwde de politie en op basis van het signalement kon de politie even later de verdachte aanhouden. De man een bekende van de politie is voor nader onderzoek ingesloten.

Getuigen moeten duidelijkheid brengen in zaak vernieling politieauto NIEUWEROORD De politie in Hoogeveen is op zoek naar getuigen die in de nacht van zaterdag op zondag hebben gezien wie op de Middenraai in Nieuweroord een politieauto hebben vernield. Naast de 14-jarige jongeman uit Noordscheschut die direct werd aangehouden, is er inmiddels ook een 14 jr. jongen uit Nieuweroord als verdachte aangehouden. Daarnaast zijn nog een aantal personen gehoord. Er is echter nog geen volledige duidelijkheid over ieders aandeel in deze vernieling waarbij o.a. de spiegel en de ruitenwisser van de politieauto zijn vernield en er een deuk in de auto werd getrapt. De politie hoopt dat er nog getuigen zijn die hierin wel duidelijkheid kunnen geven. Met name wil de politie graag in contact komen met de getuige die direct ter plaatse een verdachte aanwees. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Politie bekeurt fietsers
MEPPEL 10 fietsers zijn dinsdagavond in Meppel door de politie bekeurd omdat ze reden zonder- of met onjuiste verlichting.

Kop-staart aanrijding A-32
MEPPEL Woensdagmorgen omstreeks 07.15 uur ontstond er door nog onduidelijke oorzaak een kop-staart aanrijding op de A-32 ter hoogte van het spoorwegviaduct bij Meppel. De aanrijding vond plaats op de rijbaan richting Zwolle. Bij dit ongeval waren acht autos betrokken. Voor zover nu bekend raakten drie personen gewond. Eén van hen zat bekneld en werd door de brandweer bevrijd. Het verkeer over de A-32 richting Zwolle is enige tijd omgeleid. Inmiddels is de rijbaan weer vrij.
De personalia van betrokken personen zijn nog niet volledig bekend.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.