Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 november 2004

Aanhouding na mishandeling

Verdachte aangehouden na mishandeling van zijn ex

Losser/Enschede

Politieagenten hielden dinsdagmiddag 9 november omstreeks 16.10 uur een 37-jarige man in zijn woning in Enschede aan. De man wordt ervan verdacht diezelfde middag zijn 35-jarige ex-vrouw in een winkel aan de Kerkstraat in Losser te hebben mishandeld. De 37-jarige man en zijn vrouw zijn uit elkaar in afwachting van de echtscheiding. De man kan de scheiding niet accepteren en valt zijn vrouw al enige tijd lastig. Dinsdagmiddag escaleerde de zaak in de Kerkstraat. De verdachte greep de vrouw naar de keel en werkte haar naar de grond. De vrouw heeft hierdoor diverse lichte verwondingen opgelopen en zal zich onder doktersbehandeling laten stellen. Zij deed inmiddels aangifte. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-138890)

Aanrijding met letsel

Bromfietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Hengelo

Dinsdagmiddag 9 november reed een 79-jarige automobilist uit Hengelo over de Pruisische Veldweg in Hengelo. Op het kruispunt met de Kuipersdijk sloeg hij linksaf en liet hierbij een hem op dezelfde weg tegemoetkomende bromfiets niet voorgaan. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding, waarbij de bestuurster van de bromfiets, een 17-jarig meisje uit Goor, letsel aan haar enkel opliep. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-138858)

Verkeerscontrole

Vrachtwagenchauffeur bekeurd voor een te brede lading en het ontbreken van markeringsborden

Holten

Surveillerende politieagenten zagen dinsdagmorgen 9 november rond 10.00 uur een vrachtauto met aanhangwagen rijden op de Rijssenseweg in Holten. De aanhanger was beladen met dakpanelen. Bij controle bleek de lading 3,4 meter breed te zijn terwijl hiervoor geen vergunning was verleend. Verder ontbraken de verplichte markeringsborden. De vrachtwagenchauffeur, een 47-jarige man uit Almelo, kreeg een boete van E 315,-. (04-138707)

Hennepplantage ontmanteld

Verdachte aangehouden nadat in diens woning een hennepplantage werd aangetroffen

Hengelo

De politie hield dinsdagmiddag 9 november een 31-jarige man aan, nadat in diens woning aan de Jacob van Maerlantstraat in Hengelo een hennepkwekerij met 102 planten was aangetroffen. De apparatuur en planten werden in beslag genomen en in overleg met justitie vernietigd. Tegen 31-jarige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-138790)

Wegpiraat aangehouden

Politie houdt automobilist aan nadat hij door zijn rijgedrag het verkeer in gevaar bracht

Rijssen/Holten

Dinsdag 9 november hield de politie omstreeks 16.45 uur bij een tankstation aan de A1 te Rijssen/Holten een 22-jarige automobilist uit Tilburg aan.

De man had even daarvoor door zijn rijgedrag het verkeer op de A1 ernstig in gevaar gebracht. Politieagenten kregen hem in het oog toen zij vanuit de richting Deventer op de A1 zuidbaan reden en de 22-jarige hen met een behoorlijke snelheid rechts voorbijreed. De agenten reden op de linkerrijbaan in de file. De 22-jarige bestuurder had kennelijk haast en reed zonder te remmen de vluchtstrook op om kort daarna weer de rechter rijbaan op te rijden, waar het overige verkeer sterk moest afremmen om aanrijdingen te voorkomen. Even later herhaalde hij deze manoeuvre diverse keren. Hij haalde tussendoor ook nog een auto via de linker rijbaan in, waarbij ook bijna een aanrijding ontstond. Ook sloeg hij op een gegeven moment bij een parkeerplaats af om hard rijdend de file in te halen en even later weer in te voegen. Wonder boven wonder vonden geen aanrijdingen plaats.

Nadat de 22-jarige bestuurder bij een tankstation bij Rijssen/Holten was gestopt om te tanken, hielden agenten hem aan. De man was heel vervelend en agressief. Hij wilde elke keer weglopen en schold de agenten uit. De agenten kregen hem echter onder controle waarna hij naar het politiebureau werd overgebracht. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-138930)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --