Ingezonden persbericht


Persbericht

10 november 2004

Ontrack Data Recovery onthult jaarlijkse ranglijst van meest bizarre dataverliesverhalen

~ geweld tegen computers , natuurrampen en menselijke fouten ten grondslag aan meeste data recoveryverzoeken ~

Ontrack Data Recovery maakt vandaag zijn jaarlijkse ranglijst van de tien meest bizarre dataverliesverhalen bekend, gebaseerd op de ervaringen van zijn data recovery-experts wereldwijd.

In alle onderstaande gevallen kon Ontrack de verloren gegevens terughalen, ofwel door de computer of het media/ opslagapparaat in zijn labs en cleanrooms onder handen te nemen, of met zijn gepatenteerde Remote Data Recovery"-technologie.

De Ontrack wereldwijde top 10 van datarampen 2004


1. Ontdooide data
Een man leverde een harde schijf in een natte plastic zak aan. Hij vertelde dat hij op het internet had gelezen dat wanneer je een kapotte schijf in de vriezer legde, dat het probleem zou oplossen, en dat had hij dus geprobeerd. Hij vroeg de Ontrack-engineers vriendelijk om niet te lachen.


2. Roekeloos recyclen
Een man was de mappen op zijn PC aan het opruimen en wiste zonder het te merken de mappen die hij had willen bewaren. Vervolgens schoonde hij het systeem op, leegde de prullenbak en defragmenteerde de harde schijf. Toen realiseerde hij zich pas zijn fout. Hij controleert nu wel drie keer of hij de juiste bestanden wist.


3. Wilde familieleden
Een man die zijn laptop wilde opstarten kwam opeens niet verder dan een leeg blauw scherm. Een week later bekende zijn neefje dat hij het scherm had gebruikt als boksbal om zijn frustraties over de trage computer af te reageren. De oom stuurde zijn neefje direct terug naar zijn ouders.


4. Digitale ramp op 6.000 meter
De Poolse onderzoeker Krystof Wielicki liet zijn digitale camera vallen bij zijn beklimming van de Himalaya's tijdens zijn laatste expeditie. De camera sloeg te pletter en de memory card leek onherstelbaar beschadigd.


5. Weg in een tel
Een medewerkster van een medisch bedrijf had net 1.200 klantfacturen ingevoerd een klus die enkele dagen had gekost - toen de bliksem insloeg in de transformer buiten het gebouw. Alles was weg, inclusief de facturen die ze net had ingevoerd.


6. Baby blues
Een stel had honderden foto s van de eerste drie maanden van hun baby gemaakt en opgeslagen op de computer. Toen de PC werd besmet met een virus, raadde de computerfabrikant aan het besturingssysteem opnieuw te installeren, maar het stel vergat de fotofiles te bewaren.


7. Bouwramp
Tijdens de constructie van een groot kantoorgebouw, viel een stalen balk op de laptop met de bouwplannen, waardoor deze totaal verpletterd werd.


8. Wc-trauma
Een man werd zo kwaad op zijn slecht functionerende laptop dat hij hem in de wc gooide en een paar keer doorspoelde.


9. Pech op de weg
Een vrouw zette haar laptop even op het dak van haar auto bij het instappen. Ze vergat deze vervolgens, en bij het wegrijden gleed de laptop van het dak. Daarna reed de vrouw een stukje achteruit, waarbij ze recht over de laptop heen reed. De vrouw schrok van het luide gekraak .

En tenslotte...


10. Brokstukken op de landingsbaan
Eén aangeleverde laptop werd overreden door een vliegtuig. Zelfs de technici begrijpen niet hoe dit kon gebeuren, maar dat was de uitleg van de klant.

Computerproblemen blijven de belangrijkste oorzaak van dataverlies, maar slordige, eenvoudig te voorkomen fouten, worden heel vaak als oorzaak van dataverlies opgegeven , zei Adrian Palmer, managing director bij Ontrack Data Recovery. Data kan verdwijnen ten gevolge van een natuurramp, systeemfout of computervirus, maar menselijke fouten, waaronder geweld tegen computers , lijkt een toenemend probleem te zijn. De slachtoffers kalmeren echter snel als ze beseffen hoeveel schade ze hebben aangericht. Ze komen dan naar ons met het verzoek ze te helpen de waardevolle data terug te halen.

In de meeste gevallen kan data van computers, servers en zelfs geheugenkaarten uit digitale apparaten worden teruggehaald. Hoe dan ook, particulieren en bedrijven kunnen zich een heleboel gedoe en stress besparen door regelmatig back-ups te maken en te weten waar naar toe te gaan als zich wel een keer een probleem voordoet , aldus Palmer.

Voor verdere informatie over data recovery kunt u een bezoek brengen aan de website: www.ontrack.co.uk.

(680 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Ontrack Data Recovery"
Ontrack Data Recovery is een toonaangevende, wereldwijde aanbieder van data recovery-diensten en oplossingen. Het bedrijf kan verloren of gecorrumpeerde data van ieder besturingssysteem en van ieder type storage-apparaat terughalen met zijn doe-het-zelf, remote en in-lab oplossingen.

Ontrack Data Recovery is een merknaam van Kroll Ontrack Inc., die opereert als de Technology Services Group van Kroll Inc., de wereldwijde specialist in risico- en verzekeringsdiensten.

Voor meer informatie over Ontrack Data Recovery kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.ontrack.co.uk .

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: vivianeb@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Ter informatie - bij dit persbericht is beeldmateriaal beschikbaar.