Ingezonden persbericht


LaCie en ETC Pluz tekenen distributieovereenkomst

Overeenkomst speelt in op toenemende vraag naar opslagproducten en creëert one-stop-shop voor dealers en resellers

Amsterdam, 10 november 2004 - LaCie, leverancier van randapparatuur voor gegevensopslag, heeft een distributieovereenkomst getekend met ETC Pluz. ETC Pluz gaat het volledige gamma van LaCie-producten opnemen in zijn productportfolio en leveren aan dealers. LaCie Benelux blijft daarnaast ook zelf zijn producten distribueren onder dealers in de Benelux. Door in Nederland de distributiemogelijkheden uit te breiden, spelen ETC Pluz en LaCie optimaal in op de sterk toenemende vraag naar opslagproducten onder zakelijke gebruikers en consumenten.

"We zien een sterke groei in de vraag naar externe storage", zegt Hans Rust, Product Manager bij ETC Pluz. "Enerzijds houdt dit verband met de sterke stijging in de verkoop van notebooks. Zonder goede voorzieningen voor externe storage lopen notebookgebruikers het gevaar dat ze kritische data kwijtraken. Daarnaast zien we dat workstation- en desktopgebruikers steeds grotere bestanden genereren en meer en meer muziek-, video- en fotografische bestanden moeten opslaan. Ook dan is extra storage noodzakelijk. LaCie heeft deze ontwikkeling onderkend met technologisch hoogwaardige oplossingen die zich onderscheiden door een prima prijs-kwaliteitsverhouding en een aantrekkelijk design voor zakelijke en particuliere gebruikers."

"Wij zijn enthousiast over deze distributieovereenkomst met ETC Pluz", zegt Ward Bauwens van LaCie Benelux. "Door het succes van onze oplossingen hebben we een sterke groei gezien van het aantal resellers in Nederland. Met deze overeenkomst kunnen we deze groei verder stroomlijnen en biedt ETC Pluz in Nederland een one-stop-shop voor dealers. ETC Pluz is niet alleen één van de grootste distributeurs van A-merken, maar hecht net als LaCie aan toegevoegde waarde en aan een persoonlijke benadering van de klant. Daardoor was ETC Pluz voor ons een logische partner. Doordat wij onze producten ook zelf blijven distribueren, hebben klanten de volledig vrije keus wáár ze hun LaCie-producten afnemen. Dankzij dit extra distributiekanaal verwachten we verdere groei te realiseren en de dienstverlening aan de dealers verder te optimaliseren."

Over ETC Pluz
ETC Pluz is onderdeel van het Britse SCH en de grootste value-added distributeur van ICT-producten en -diensten in Nederland voor het dealerkanaal. Naast volumedistributie richt ETC Pluz zich vooral op het leveren van toegevoegde waarde aan zijn businesspartners, die hun klanten daardoor een compleet pakket van oplossingen kunnen bieden.

Ingezonden persbericht