CONNEXXION


Datum: 10 november 2004
Kenmerk: HO/ 04.044

Connexxion plaatst grootste order in haar bestaan

Order voor 300 nieuwe lagevloerbussen geplaatst bij VDL Berkhof

Vandaag heeft Connexxion een unieke order geplaatst. Na het uitschrijven van een Europese aanbesteding heeft zij 300 lagevloerbussen besteld bij busfabrikant VDL Berkhof. De grootte van de order is uniek voor Connexxion en zeldzaam in de Europese busindustrie. Met deze stap gaat Connexxion verder met de kwaliteitsverbetering van haar diensten voor de reiziger. Het wagenpark zal sterk worden verjongd en de toegankelijkheid verbeterd. Alle 300 bussen zijn uitgerust als lagevloerbussen en toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Na een voorselectie bleven drie partijen over Volvo, MAN en VDL Berkhof. De beoordelingscriteria waren, de kilometerkostprijs en de snelheid van levering van de voertuigen. De kilometerkostprijs wordt onder andere bepaald door aanschaf, restwaarde, brandstofverbruik en onderhoudskosten van het voertuig. Met een snelle levering kunnen de beloften worden waargemaakt die gegeven zijn bij de diverse aanbestedingen. Dit heeft geleid tot de keuze voor de Ambassador 200 van fabrikant VDL Berkhof.

De 300 nieuwe bussen zullen al in zes maanden instromen in de periode van februari 2005 t/m juli 2005. Met de order is een investering gemoeid van ruim 50 miljoen euro.

////////////////////
Alleen voor de pers:

nadere informatie:
Herman Opmeer, afdeling Corporate Communicatie Connexxion Telefoon 035 625 1957 of 06 51093642
Fotomateriaal is vrij te gebruiken en op te vragen bij de afdeling Corporate Communicatie

10 nov 04 12:02