Provincie Overijssel

Provincie investeert drie ton in vernieuwing bedrijfsleven

Vernieuwing is onontbeerlijk voor een bloeiend bedrijfsleven. Via het programma Innovatie Impuls Overijssel investeert de provincie in kansrijke innovatie projecten van het bedrijfsleven. Voor de vierde tranche is EUR 310.000 beschikbaar voor drie zeer kansrijke initiatieven.

Elektronische ketenversterking

Oost-Nederland kent relatief veel (kleine) toeleveranciers. Doordat uitbesteders en leveranciers ieder hun eigen
productiebesturingssysteem hebben, ontstaan misverstanden en wachttijden bij het inplannen van orders bij de toeleverancier. Met het project 'elektronische ketenversterking' van de Stichting KION uit Almelo worden de productiebesturingssystemen van uitbesteders en toeleveranciers geïntegreerd. Dit versterkt de concurrentiepositie van Overijsselse toeleverketens. Gedeputeerde Staten stellen een bedrag van EUR 125.000,-- beschikbaar voor het project 'Elektronische ketenversterking'. Met dit project worden de
productiebesturingssystemen van tien bedrijven geïntegreerd. Door hernieuwd gebruik van de projectresultaten en via workshops worden ook 70 andere bedrijven bereikt.

Ondernemers voor Ondernemers

Het initiatief 'Ondernemers voor Ondernemers' van de Ondernemers Contact Groep (OCG) ontvangt ruim EUR 62.000,-- aan subsidie van de provincie. Ondernemers voor Ondernemers is erop gericht om het innovatievermogen en de professionalisering van kleine ondernemingen te verhogen. Dit gebeurt door onderlinge ondersteuning, kennisuitwisseling en een vraaggerichte inzet van aanvullende expertise. OCG is een snel groeiend ondernemersnetwerk in de regio IJssel-Vecht. Met dit project worden naar verwachting 200 MKB-bedrijven bereikt.

Over de muren

In het project 'Over de muren', dat is ingediend door het streekziekenhuis Midden Twente, staat het ontwikkelen van een innovatieve webapplicatie centraal. Hiermee kunnen zorginstellingen gedurende het behandelen van een patiënt de patiëntgegevens centraal opslaan en verwerken. Deze applicatie is bijzonder geschikt voor zorginstellingen waarvan de patiënten tijdens de behandeling te maken krijgen met verschillende afdelingen binnen de zorginstelling en/of andere zorginstellingen. De provincie investeert een bedrag van ruim EUR 122.000,-- in het project 'Over de muren'.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

Meer over economie in Overijssel
© 2004 Provincie Overijssel