Gemeente Oss


9/11/2004 - Waterplan gemeente Oss ter inspraak tot 5 december

De toekomst van water in Oss

Het waterplan van de gemeente Oss ligt ter inspraak. De inspraakperiode is van 10 november tot 5 december 2004. Dit plan is opgesteld door de gemeente, het waterschap en de provincie.

Water in Oss Water in Oss

Het waterplan is de lokale vertaling van het nationale en provinciale waterbeleid, en het verwoordt de gemeenschappelijke visie, uitgangspunten en gewenste ontwikkelingen voor water in Oss. Het waterplan is een middel om een betere afstemming te realiseren in de samenwerking tussen de waterpartners die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het waterbeheer in het bebouwd gebied. Het vormt de basis voor een duurzaam waterbeheer binnen de gemeentegrenzen.

Water raakt veel disciplines die tot het takenpakket van de gemeente behoren. De gemeente heeft de regie over de lokale ruimtelijke ordening. Daarnaast heeft de gemeente een belangrijke rol in het beheer van oppervlaktewater, grondwater, afvalwater en regenwater. Het gemeentelijk Waterplan beschrijft wat de gemeente Oss met haar water in de bebouwde omgeving wil bereiken. Het plan geeft een doorkijk naar de periode tot 2015. In vier themas beleving van water, water als ordenend principe, waterkwaliteit en waterketen worden de uiteindelijk te bereiken doelen beschreven. Deze doelen worden streefbeelden genoemd. Bij het formuleren van de streefbeelden gaat Oss de uitdaging aan. De kwaliteit van de woon-, werk- en leefomgeving wordt voorop gesteld en er is voor een hoog ambitieniveau gekozen. De streefbeelden zijn vertaald naar concrete beleidsdoelstellingen en maatregelen. De uitvoeringsparagraaf van het waterplan heeft een geldigheidsduur van twee jaar, 2005-2006. Hierin wordt invulling gegeven aan de op korte termijn te realiseren eerste belangrijke stappen.

Water in Oss Water in Oss

Het waterplan kunt u hier downloaden of inzien bij het publiekscentrum de Osse winkel, de verschillende hulpsecretarieën en bij de bibliotheken in Oss en Ravenstein.
Voor meer informatie kunt u mailen naar water@oss.nl of bellen met Jacobijn van Etten 62 98 56.