Persbericht

Amsterdam, 9 november 2004

Wijzigingen Bestuur ING Nederland

* Jhr. drs. Diederik Laman Trip, bestuursvoorzitter ING Nederland en directeur van de groepsstaf Corporate Communications & Affairs, verlaat ING * Jan Zegering Hadders benoemd tot voorzitter ING Nederland * Nick Jue benoemd tot directeur Corporate Communications & Affairs

Diederik Laman Trip (58), bestuursvoorzitter ING Nederland en directeur van de groepsstaf Corporate Communications & Affairs, heeft besloten ING per 31 december 2004 te verlaten en zich te richten op andere activiteiten die zijn persoonlijke interesse hebben.

Laman Trip zal in zijn functie van voorzitter ING Nederland worden opgevolgd door Jan Zegering Hadders (58). Zegering Hadders, thans bestuurslid ING Nederland, blijft tevens verantwoordelijk voor ING Wholesale Banking Nederland. Nick Jue (39), momenteel directeur Corporate Communications bij ING Groep, zal Laman Trip's verantwoordelijkheden overnemen als directeur van de groepsstaf Corporate Communications & Affairs.

Diederik Laman Trip verlaat ING na een indrukwekkende carrière van 26 jaar. Hij startte zijn loopbaan in 1985 bij Westland/Utrecht Hypotheekbank, werkte bij Security Life of Denver in de Verenigde Staten en was respectievelijk lid van de Directie van Nationale-Nederlanden en directievoorzitter bij RVS. Van 1996 tot 2000 was hij directievoorzitter van de Postbank. Op 1 januari 2000 werd hij lid van het Executive Committee ING Europa, verantwoordelijk voor Retail. Op 1 januari 2003 werd hij benoemd tot bestuursvoorzitter ING Nederland.

"In een aantal leidinggevende posities heeft Diederik Laman Trip een uitstekende bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Nederlandse ING-onderdelen. Als voorzitter van ING Nederland heeft hij bovendien een belangrijke rol gespeeld bij de inrichting van de structuurvennootschap ING Nederland. We willen graag onze waardering uitspreken voor zijn waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van de groep in de laatste 26 jaar en wensen hem veel succes bij al zijn toekomstige activiteiten", aldus Michel Tilmant, voorzitter van de Raad van Bestuur ING Groep.

Informatie voor de pers: ING Groep, Peter Jong, 020 541 5457, peter.jong@ing.com

ING is een wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse oorsprong, actief op het gebied van bankieren, verzekeren en vermogensbeheer. ING heeft meer dan 60 miljoen particuliere, zakelijke en institutionele klanten in ruim 50 landen. Met meer dan 112.000 medewerkers omvat ING een grote verscheidenheid aan toonaangevende bedrijven die steeds vaker hun klanten onder de merknaam ING bedienen.

ING Groep N.V.