1e persbericht van woensdag 10 november 2004

Eindhoven 10-11-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Auto weg na woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Aarle Rixtelseweg zijn autosleutels weggehaald. Vervolgens is de auto die bij de woning stond meegenomen. Het gaat om een groene Volkswagen Touareg (45-NF-GV). De inbraak gebeurde woensdag tussen 1.15 en 6.45 uur. De achterdeur van de woning is opengebroken.

Gemert: Verdachten inbraak aangehouden

Twee mannen van 18 jaar uit Gemert zijn dinsdagavond rond 21.00 uur aangehouden op de Groenendaal in Gemert. Bij de politie was kort daarvoor de melding binnengekomen dat er was ingebroken bij een bedrijf in Erp. Daarbij werd ook het kenteken doorgegeven van een auto die bij de inbraak betrokken zou zijn. Surveillerende agenten zagen de auto vervolgens op de Groenendaal rijden. De twee verdachten zaten erin. Ze zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Bladel: Jongens aangehouden op industrieterrein

Twee jongens uit Bladel (13 en 15 jaar) zijn woensdagochtend rond 2.30 uur aangehouden op de Nijverheidsstraat. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf hadden de twee jongens daar op een afgesloten industrieterrein zien fietsen. Na een korte zoektocht zijn ze aangehouden in een container op het terrein. In het hek rondom het terrein zat een gat. De twee jongens zijn na hun aanhouding en verhoor weer heengezonden. Ze worden doorverwezen naar het Bureau Halt.

Geldrop: Bewoner jaagt auto-inbreker weg

De bewoner van een woning aan de Parallelweg heeft woensdagochtend rond 3.45 uur een man uit zijn auto gejaagd. De 34-jarige bewoner werd wakker van het inbraakalarm in zijn woning. Toen hij ging kijken wat er aan de hand was, zag hij een man in zijn auto zitten. Hij heeft de man een klap gegeven, waarop deze er vandoor ging. Het gaat om een lichtgetinte man van 25 tot 30 jaar oud en 1,70 tot 1,75 meter lang. Hij droeg een trainingsjack, een spijkerbroek en een baseballpet. Er bleek ingebroken te zijn in de woning, waarbij de autosleutels waren weggehaald.

Budel: Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

Een man van 46 jaar uit Budel heeft woensdagochtend zijn rijbewijs moeten inleveren. Agenten zagen de man rond 0.15 uur op de Randweg-Zuid in zijn auto rijden. Toen ze hem wilden laten stoppen voor een controle, bleef hij doorrijden. Uiteindelijk stopte de man, stapte uit zijn auto, en ging er te voet vandoor. Na een korte achtervolging werd hij op de Midbuulweg aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij een alcoholpromillage van 1,90 te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Eersel: Computers gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Laaghuizerweg zijn twee computers en een beeldscherm weggehaald. Dat gebeurde dinsdagavond tussen 20.00 en 20.30 uur. Een toegangsdeur aan de achterkant is opengebroken.