Ingezonden persbericht


***************

* PERSBERICHT *
***************

Chef-koks kiezen beste restaurants

Uit enquête onder 191 chef-koks blijkt: De Librije is beste restaurant, De Zwethheul is hoogste binnenkomer in top-20

Er zijn vier nieuwe binnenkomers in de jaarlijkse koks-enquête van Elsevier Thema Aan Tafel. Volgens Nederlandse chef-koks behoren De Zwethheul (Schipluiden/Delft), Olivio (Harderwijk), De Kas (Amsterdam) en Apicius (Castricum) tot de twintig beste restaurants van Nederland. De Librije uit Zwolle is volgens de 191 koks het beste restaurant van Nederland. Na twee jaar als nummer twee te zijn geëindigd, is het restaurant van chef-kok/eigenaar Jonnie Boer nu de winnaar van de enquête. De koks prijzen de vernieuwende kwaliteiten van Jonnie Boer en de correcte bediening.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar hield Elsevier Thema Aan Tafel een enquête onder chef-koks. Hun restaurant moet minimaal één Michelin-ster hebben of aangesloten zijn bij een serieuze beroepsorganisatie. De koks hechten aan het oordeel van hun collega's, zo blijkt uit de respons. Van de 221 aangeschreven koks hebben er 191 gereageerd. Op grond van de door hen genoemde restaurants is een top-20 samengesteld, plus een lijst met veertig eervolle vermeldingen. Dat zijn restaurants die de top-20 net niet haalden, maar wel veelvuldig werden genoemd.

Na De Librije volgt Parkheuvel in Rotterdam (de winnaar van vorig jaar). Op de derde plaats staat Oud Sluis in Sluis (vorig jaar nummer 5). De hoogste nieuwe binnenkomer is De Zwethheul in Schipluiden/Delft op nummer 14.

Elsevier Thema Aan Tafel is vanaf 10 november in de winkel te koop in een pakket met het weekblad Elsevier (prijs: 3,90 euro). Abonnees krijgen het blad gratis thuisgestuurd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anouk Turkenburg: 020-515 99 29, redacteur Elsevier Thema

*********************************************

* Meer over Elsevier op http://www.else4.nl *
*********************************************

Redactie Elsevier

Postbus 152

1000 AD Amsterdam

Telefoon 020-515 9944

Fax 020-515 9900

E-mail
(mailto:redactie.elsevier@reedbusiness.nl) redactie.elsevier@reedbusiness.nl