Ingezonden persbericht


Frans van Meijel nieuwe voorzitter van Forum Systeemhuizen Bouw

Persbericht

Woerden, 10 november 2004

Forum Systeemhuizen Bouw heeft een nieuwe voorzitter: Frans van Meijel, in het dagelijks leven algemeen directeur van Van Meijel Automatisering. Forum Systeemhuizen Bouw is de branchevereniging van softwareproducenten voor de bouw, de installatie en aanverwante branches. Forum telt momenteel eenentwintig leden, die oplossingen voor alle facetten en onderdelen van de bouwinformatisering en het bouwproces aanbieden. Deze producten variëren van CAD/CAM-systemen, software voor calculatie, planning, kostenbewaking, gebouwenbeheer, facturering en administratie tot en met complete, geïntegreerde ERP-systemen. Deze oplossingen worden onder meer geleverd aan opdrachtgevers in de bouw, architecten, projectontwikkelaars, (onder)aannemers, ingenieursbureaus, installateurs, toeleveranciers en gebouwenbeheerders.

Forum Systeemhuizen Bouw streeft naar het creëren van meer awareness voor het belang en de mogelijkheden van ICT in de bouwketen. De vereniging levert daaraan een bijdrage door de ontwikkeling van innovatieve en zinvolle ICT-toepassingen. Tevens speelt zij een actieve rol bij de definitie en ontwikkeling van informatiestandaards voor digitale gegevensuitwisseling van bijvoorbeeld calculaties, STABU-bestekken en CAD-tekeningen. Forum is dan ook een van de ondertekenaars van de PAIS-intentieverklaring. In het Platform Afstemming Informatietechnische Structuur Bouw & Infra (PAIS) hebben de zes initiatieven BAS/STABU Lexicon (B&U), CROW objectenbibliotheek, EC Standaard Bouw (transactiecommunicatie), ETIM/ITI (installateurs), RIB objectenboom benadering en VISI (GWW) afgesproken in één gezamenlijk lexicon de technische informatie voor de bouwwereld onderling op elkaar af te stemmen. Forum was al aangesloten bij de Vereniging BAS (Bouw Afspraken Stelsel).

"Het is een illusie te denken dat individuele ICT-bedrijven het gebruik van ICT in de bouw naar een hoger plan kunnen tillen", zegt Frans van Meijel. "Daarvoor zijn communicatie- en informatiestandaards nodig, die door de hele bouwsector gedragen worden en waaraan ook de ICT-bedrijven zich committeren. Hierin zal Forum als spreekbuis van de ICT-bedrijven in de bouw het voortouw moeten nemen."

Naast Frans van Meijel is ook Rob van Kaathoven (Eniac Business Solutions) nieuw in het bestuur. Reeds zitting in het bestuur hadden secretaris Sieger Looijenga (CTB) en penningmeester Jan Nieuwenhuizen (Profuse).


---

Noot voor de pers: een foto van Frans van Meijel kan aangevraagd worden bij Kitty Gunsing, telefoon 026-4431523 of per e-mail: kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl. Meer informatie over Forum Systeemhuizen Bouw vindt u op www.forumbouw.nl. U kunt ook contact opnemen met het secretariaat (0348-446885) of met Frans van Meijel (0527-614767).

De leden van Forum:

SCAB Accountants & Adviseurs
Admicom Systems Oldenzaal BV
Arkey Systems BV
BouwInfosys B.V.
Brink Automatisering BV
Constructive Dimensions BV
CTB ICT Bouw BV
De Twee Snoeken Automatisering BV
DUNCAN Automatisering BV
Eniac Business Solutions BV
ENK Software BV
Ingenieursgroep Kooijman BV
KPD Automatisering
Kraan Bouwcomputing BV
NCCW
PIRAMIDE Automatisering BV
Profuse BV
Setz Automatisering B.V.
Stabiplan BV
Van Meijel Automatisering bv
vMV CAD-Adviseurs bv