Politie Zuid-Holland-Zuid

10/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

10-11-2004 - Persberichten District I

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 9 november een 23-jarige man uit Dordrecht op de Vorrinklaan aangehouden. Hij zou op 13 oktober uit een supermarkt aan het Admiraalsplein drie zakjes met aardappelen hebben gestolen. De man werd betrapt, nadat een personeelslid hem aansprak. De verdachte maakte personalia aan het personeelslid bekend en ging er vervolgens vandoor. De man is in verzekering gesteld.

VERKEERSRUZIE
DORDRECHT Een 16-jarige jongen uit Dordrecht is op 8 november bij een verkeersruzie in zijn gezicht geslagen. Hij reed op zijn fiets op de Jacob van Lennepsttraat en sloeg een zijstraat in. Een hem tegemoetkomende automobilist moest daardoor remmen. Hij achtervolgde de fietser en reed hem op de Helmersstraat klem. De jongen kwam ten val en de auto reed over een fietswiel heen. Na een woordenwisseling sloeg de automobilist de jongen een paar keer in zijn gezicht. Hij liep een bebloede lip op. Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid waren snel ter plaatse en troffen zowel het slachtoffer als de automobilist aan. De laatste mocht meer naar het bureau voor verhoor.

WINKELDIEVEGGES AANGEHOUDEN
DORDRECHT Drie vrouwen van 25, 26 en 38 jaar en een meisje van 15 jaar, allen uit Dordrecht, zijn op 9 november op de Voorstraat aangehouden. Toen zij de beveiligingspoortjes van een warenhuis passeerden, ging het alarm af. In de kinderwagen van een van hen lag voor 240 euro aan niet-afgerekende kleding. Eén van hen had ook voor bijna 39 euro aan gestolen ondergoed onder haar kleding. De vier zijn voor verhoor naar het bureau gebracht.

AANRIJDING
DORDRECHT Bij een aanrijding tussen een 60-jarige voetgangster uit Zevenbergen en een 33-jarige fietser uit Dordrecht heeft de eerste gekneusde ribben opgelopen. Het ongeval vond plaats op 9 november op de Burgemeester de Raadtsingel. De fietser liep een pijnlijke arm op. Een van de twee negeerde rood licht. De politie onderzoekt de zaak.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 52 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 47 bestuurders die geen veiligheidsgordel droegen en 5 keer voor bestuurders die niet hands-free belden. Ze hielden de controle op dinsdag, 9 november 2004, op de Stadspolderring, de Groenezoom, de Dubbelsteynlaan en de Groenekruislaan. In totaal werden 1850 voertuigen gecontroleerd.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op woensdagochtend, 10 november 2004, omstreeks 01.10 uur, is op de Kapteynweg een 67 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed in een bestelauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

ZWIJNDRECHT- Op woensdagochtend, 10 november 2004, omstreeks 01.45 uur, is op het IJsselmeer een 40 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uren heengezonden.

DORDRECHT Op woensdagochtend, 10 november 2004, omstreeks 02.10 uur, is op de Krispijnseweg een 22 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een bromfiets. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.