Dienstenbond CNV

Principeakkoord Sociaal Plan Trias
10-11-2004

Na diverse onderhandelronden hebben vakorganisaties en uw werkgever een principeakkoord bereikt over een Sociaal Plan. De CNV Dienstenbond is van mening dat het Sociaal Plan voorziet in een goede en marktconforme opvang van de sociale gevolgen voor werknemers bij bewuste organisatiewijzigingen. De leden van de vakorganisaties mogen nu stemmen over het bereikte onderhandelingsresultaat.

Er is sprake van een algemeen Sociaal Plan, wat betekent dat alle mogelijke reorganisaties in de komende twee jaar onder de werkingssfeer van dit plan gaan vallen. Dit met uitzondering van mogelijke fusies, waar separaat afspraken over gemaakt dienen te worden.

De maatregelen in dit Sociaal Plan zijn hoofdzakelijk onder te verdelen in:

- Maatregelen bij standplaatswijziging

- Maatregelen bij boventalligheid

- Maatregelen bij standplaatswijziging (hoofdstuk 6). Heel specifiek gaat het hier om de medewerkers in Gouda. De maatregelen gelden vanaf medio oktober 2004 tot het moment van de daadwerkelijke verhuizing.
- Betaald sollicitatieverlof

- Opleidingen

- Vergoeding bij vrijwillig vertrek (De medewerker die voor de feitelijke standplaatswijziging aangeeft het dienstverband te willen beëindigen, komt in aanmerking voor een vergoeding conform de kantonrechterformule). De datum waarop het dienstverband eindigt is uiterlijk de datum van de standplaatswijziging.
- Vertrekregeling voor ouderen

- Outplacement

- Maatregelen bij boventalligheid (hoofdstuk 4). Deze maatregelen zijn bestemd voor medewerkers die hun functie verliezen als gevolg van een organisatiewijziging.

- Tegemoetkoming bij het accepteren van een lagere functie stages op andere afdelingen

- betaald sollicitatieverlof

- vergoeding bij vrijwillig vertrek

- wachtgeldregeling

- vertrekregeling voor ouderen

- outplacement

Leden van de CNV Dienstenbond bepalen of wij onze instemming geven aan dit Sociaal Plan. U kunt hiertoe tot 22 november 2004 uw stem uitbrengen.

Bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met bestuurder Ahmed Kansouh op telefoonnummer (010)2651111 of per e-mail a.kansouh@cnvdibo.nl