Dit bericht vervangt een eerder vanochtend verspreid bericht met Word conversiefouten.

Prolion Holding N.V.

Vijfhuizen, 10 november 2004

Prolion sluit eerste order in Tsjechië

Prolion Holding NV (Prolion) meldt hierbij dat de samenwerking met BD Tech in Tsjechië al succesvol is gebleken. De eerste order voor 16 melkboxen (4 4-box systemen) is getekend. Deze order is de grootste order tot op heden in de geschiedenis van Prolion en tevens de eerste aan een nieuw type veehouder.

De boerderij in Tsjechië is gebouwd voor 600 koeien die gemolken zullen worden door de 4 systemen. Dit is een belangrijke stap in de richting van geautomatiseerde grote bedrijven. In vele landen is automatisch melken de oplossing, niet alleen voor familiebedrijven maar ook voor grootschalige bedrijven waar de omzet zowel de investering in AMS-systemen als arbeidskrachten mogelijk maakt. Op een Deense boerderij worden sinds 2 jaar 300 koeien gemolken door 2 4-box systemen. In Denemarken worden momenteel boerderijen gebouwd voor 2 3-box en 2 4-box systemen.

CEO Marc Maes is tevreden met de ontwikkelingen op het gebied van verkoop na de implementatie van de nieuwe strategie door Prolion. "Ik ben ervan overtuigd dat we de juiste beslissing hebben genomen door ons 100% te focussen op de robots", zegt hij.

Directie en commissarissen

Prolion Holding N.V.

Vijfhuizen, 10 november 2004

Voor nadere informatie:

Prolion Holding N.V.

De heer M Maes

Tel: 023 558 9050

Website:www.prolion.nl

Profiel

Prolion, sinds juli 1997 genoteerd aan Euronext Amsterdam, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van systemen voor automatisering en procesbeheersing in de melkveehouderijsector. De melkrobot (AMS) voor geautomatiseerde melkwinning, maakt gebruik van een met sensoren uitgeruste aansluitrobot.