Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek en IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


10 november 2004


Politie verandert indeling teams


Politiezorg blijft hetzelfde


De politie Noord- en Oost-Gelderland verandert per 1 januari 2005 de indeling van de districten Achterhoek en IJsselstreek. De politie volgt hiermee de gemeentelijke herindeling. Op deze manier kunnen politie en gemeentebestuur goed blijven samenwerken.


De grenzen van de politieteams zullen vanaf 1 januari samenvallen met de grenzen van de nieuwe gemeentes. De politie in de IJsselstreek bestaat vanaf 1 januari uit vier teams: Voorst, Lochem, Brummen (inclusief Eerbeek) en Zutphen (inclusief Warnsveld). Nu zijn dit er nog vijf. Politiedistrict Achterhoek gaat van tien teams naar acht grotere teams. Dit zijn: Bronckhorst, Berkelland, Lichtenvoorde-Groenlo, Winterswijk, Aalten, Oude IJsselstreek, Doetinchem (inclusief Wehl) en Montferland (inclusief Didam). Didam behoort nu nog tot de politieregio Gelderland-Midden en zal dus per 1 januari aan Noord- en Oost-Gelderland worden toegevoegd. De regio Noord- en Oost-Gelderland zal licht groeien in aantal personeelsleden. Formeel worden de nieuwe teams overigens pas in 2005 definitief vastgesteld, nadat de nieuwe burgemeesters hierover zijn gehoord.


De structuur van de politie verandert dan wel behoorlijk, maar de werkwijze blijft hetzelfde. Inwoners zullen dan ook weinig merken van de verandering. Al jaren werkt de politie met wijkagenten, die de vooruitgeschoven post zijn in de wijk. Dit is ook na de herindeling het geval. De wijkagenten blijven daarom zoveel mogelijk werken in hun eigen wijk. Ook de politie-inzet verandert niet.


De politie Noord- en Oost-Gelderland wil klantvriendelijk en efficiënt werken. Daarom werkt de regio met aangifte op afspraak, internetaangifte en vaste openingstijden voor alle politiebureaus. Internetaangifte kan op elke tijd en elke plaats, voor een aantal kleinere delicten. Aangifte via internet is beschikbaar via www.politie.nl. Persoonlijk aangifte doen op het politiebureau kan natuurlijk ook, maar alleen op afspraak. Een afspraak kan worden gemaakt door middel van een telefoontje naar 0900-8844. Elk politiebureau is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Deze vrije inlooptijden zijn niet bedoeld om aangifte te doen. Dit om lange wachttijden aan de balie te voorkomen.


Einde bericht


[Noot voor de redactie/