Ingezonden persbericht


Internetgemeenschap voorziet marktleiderschap voor megajobs onder vacaturesites

De gezaghebbende vaksite van de Nederlandse internetbranche, Emerce (www.emerce.nl), hield tot gisteren gedurende anderhalve week een online opiniepeiling met de volgende vraagstelling: "Wederom een concurrentieslag rond vacaturesites. Wie wordt (blijft) marktleider?". Emerce is een website annex vaktijdschrift van uitgever VNU, waar 'insiders' uit de internetbranche zich over ontwikkelingen binnen hun vak informeren.en waarop zij met elkaar van gedachten wisselen over die ontwikkelingen.

Op de vraag naar hoe het toekomstig marktleiderschap onder de vacaturesites wordt ingeschat, kon men kiezen uit vijf antwoordalternatieven; de momenteel meest spraakmakende of gevestigde vacaturesites, nl. Monsterboard, Totaljobs, de beide VNU-sites Intermediair en Nationale Vacaturebank, en tenslotte, het recente gelanceerde MegaJobs. De uitslag is zonder meer opmerkelijk te noemen.

De ruim 1400 deelnemende bezoekers van vaksite Emerce, doorgaans de welingelichte kringen binnen de internetwereld, wezen met 41% der stemmen MegaJobs aan als naar verwachting toekomstig marktleider, met concurrent Monsterboard als tweede met 37%, TotalJobs met 12%, waarna de overigen met veel geringer percentages volgden.

Hiermee lijkt de eigen vaktribune twee belangrijke oordelen te vellen. Enerzijds blijkt hieruit het vertrouwen dat de strategie van 'new kid on the block' MegaJobs wel eens zou kunnen beantwoorden aan wat de markt in de voor ons liggende groeifase van de arbeidsmarkt verwacht. Anderzijds over de geloofwaardigheid van de stelling dat Nationale Vacaturebank (met 8% der stemmen in deze peiling) na de recente overname door VNU onafhankelijk blijft en haar eigen weg zou blijven volgen, eigenlijk al gelogenstraft door de recente affaire rond 'in opdracht van VNU' door haar verrichte domeinnaamkapingen. Immers lijkt de eigen branche niet meer te geloven dat de eerdere groei van deze site onder de kennelijk toch wel degelijk aanwezig geachte VNU-sturing voortgaat.

Gekeken naar die op handen veranderingen van de arbeidsmarkt, valt het volgende op te merken. De werknemers, zich oriënterend op een volgende loopbaanstap, willen niet meer vele vacaturesites moeten afzoeken en zich dan nòg afvragen of ze misschien die ene vacature missen, die enkel op een bedrijfssite staat. De werkgevers anderzijds, willen niet het risico lopen door een versplinterd bereik over vele kleinere sites, juist die ene goede kandidaat te missen. MegaJobs, door zijn bijzondere en zelf ontwikkelde zoeksoftware, biedt een zeer groot en groeiend aantal vacatures in Nederland en in overige lidstaten van de Europese Unie, waardoor nu ook binnen vacatureland 'onestop shopping' mogelijk is. De vele enthousiaste reacties van zowel werkgevers als werknemers op het nog zo recent gelanceerde MegaJobs, bevestigen hoezeer dit tegemoet komt aan wat de markt anno 2004 verwacht.

Over MegaJobs:
MegaJobs werd in oktober 2004 gelanceerd, met bijna 60.000 vacatures, met de al nagenoeg verwezenlijkte ambitie Nederlands grootste vacaturesite te zijn. MegaJobs groeit met vele duizenden vacatures per maand. Werkzoekenden vinden op www.megajobs.nl de grootste verzameling vacatures op het internet, waarvan vele niet te vinden zijn op andere vacaturesites. Werkgevers kunnen op MegaJobs gratis hun vacatures plaatsen. Daarmee biedt MegaJobs bij uitstek een overzicht van het Nederlandse vacature-aanbod.

MegaJobs wil het instrument zijn waarmee de moderne zelfbewuste werknemer vorm geeft aan de volgende stap in zijn of haar carrière, binnen Nederland of daarbuiten. MegaJobs biedt daarom ook vele tienduizenden vacatures binnen de andere EU-lidstaten, maar ook daarbuiten. Hiermee is MegaJobs de eerste Nederlandse vacaturesite met een breed venster op de Europese arbeidsmarkt.

MegaJobs biedt haar bezoekers een e-mailservice die vacatures, voldoend aan de eigen selectiecriteria, per e-mail thuis zendt. Ook kan de bezoeker gebruik maken van de mogelijkheid om het eigen CV achter te laten in de CV-bank, waar werkgevers de CV's kunnen bekijken zonder dat de identiteit van de persoon erachter bekend wordt. Contact leggen met de werkzoekende gebeurt eveneens anoniem, totdat de werkzoekende besluit zichzelf bekend te maken.


---