Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave woensdag 10 november 2004

* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN IN DE MOORDZAAK KEILEWEG

ROTTERDAM - Het rechercheteam bezig met het onderzoek naar de dubbele moord op de prostituees Connie en Jacqueline (14 oktober j.l. op de Keileweg), heeft dinsdag 9 november jl. in Rotterdam twee mannen aangehouden. Beide mannen zijn afkomstig uit Rotterdam en zijn respectievelijk 22 en 21 jaar oud. Intensief speurwerk en analyse van camerabeelden van een bewakingscamera hebben ertoe geleid dat afbeeldingen van twee mannen konden worden getoond in het programma Opsporing Verzocht. Bij het team kwamen zeventien tips binnen, waarvan er één naar een mogelijke verdachte leidde. Deze werd aangehouden. Een tweede verdachte werd in de loop van de avond aangehouden. Inmiddels is vastgesteld dat beide verdachten de mannen zijn die op de getoonde beelden van de bewakingscamera stonden.
(persofficier van justitie).


* POLITIE ROTTERDAM-RIJNMOND SCOORT HOOG BIJ PRESTATIEBELONING

ROTTERDAM - De Korpsleiding van de politie Rotterdam - Rijnmond is zeer tevreden over de uitkering in het kader van de prestatiebekostiging, die de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) vandaag in een brief aan de 26 politiekorpsen bekend maakt. De prestatiebekostiging wordt uitgekeerd omdat de afgesproken doelstellingen voor het jaar 2003 voortvloeiend uit de prestatiecontracten ruimschoots zijn gehaald. De Korpsleiding ziet in de prestatiebekostiging een duidelijke bevestiging van de resultaten die in de afgelopen jaren zijn behaald. De ombouw naar een meer resultaatgerichte organisatie werpt z'n vruchten af. De inzet van alle medewerkers wordt nu verzilverd in een prestatie-uitkering van een kleine drie miljoen euro. Eén van de hoogste uitkeringen binnen de 26 korpsen in ons land. Bij de beoordeling van de prestaties is gekeken naar: o aantal verdachten aangeleverd bij het Openbaar Ministerie o boetes en transacties
o beschikbaarheid van de politie voor het publiek o tevredenheid van het publiek
o daling ziekteverzuim en
o doelmatiger werken
Voor al deze onderwerpen zijn afspraken gemaakt en vastgelegd in prestatiecontracten. De doelstellingen voor 2003 zijn ruim gehaald, terwijl in sommige gevallen al meer is bereikt dan voor 2006 is afgesproken. Het aantal verdachten dat de politie Rotterdam - Rijnmond in 2003 heeft aangeleverd bij het Openbaar Ministerie (rechtbankzaken) bedraagt 24638, in 2002 bedroeg dit aantal 20311. De prioriteit in deze lag voornamelijk bij de bestrijding van overlast, geweld-, drugs- en jeugdproblematiek. Het ziekteverzuim is gedaald van 10,1 naar 7,4 procent. De waardering voor het werk van de politie door de inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond neemt toe, dat hebben ook eerdere onderzoeken duidelijk aangetoond.
De Korpsleiding is van mening dat de doelstellingen voor de komende jaren een uitdaging betekenen. Met de inzet van alle korpsleden zullen ze zeker gehaald worden.


* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA VERKRACHTING MINDERJARIG MEISJE

ROZENBURG - Politiemensen van het district Zuid hebben zondagochtend en -middag drie achttienjarige mannen uit Rozenburg aangehouden, verdacht van de verkrachting van een minderjarig meisje. Het 14-jarige slachtoffertje uit Rotterdam werd zaterdagavond omstreeks tien uur in een parkje verkracht. De drie verdachten worden vandaag voorgeleid aan de Officier van Justitie.


* VUURWAPEN EN MUNITIE IN WONING AANGETROFFEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde dinsdagmorgen omstreeks half twaalf, naar aanleiding van een bedreiging, een onderzoek in een woning in de Tarwestraat in. In de woning werd een vuurwapen aangetroffen. Het vuurwapen, alsmede diverse patronen werden in beslag genomen. Naar de verdachte, een negentienjarige man uit Rotterdam, wordt op grond van de Wet Wapens en Munitie een onderzoek ingesteld.


* KLEINE HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde dinsdagmiddag op grond van de Opiumwet een onderzoek in in een woning aan de Wieringerstraat. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 62 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Personeel van Eneco sloot de stroomvoorziening af, omdat er met de meterkast was geknoeid. De 29-jarige bewoner is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* MEISJE BEROOFD VAN MOBIELE TELEFOON
HOOGVLIET - Een vijftienjarig meisje uit Rotterdam is dinsdagmiddag, omstreeks half vijf, op het Amelandseplein beroofd van haar mobiele telefoon. Het slachtoffer werd door twee jongens benaderd. Onder bedreiging van een mes werd zij gesommeerd haar mobiele telefoon en haar geld, twee euro, af te geven. Met de buit vluchtte het tweetal vervolgens in onbekende richting.


* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam - Centrum heeft dinsdagmorgenen middag op diverse locaties rondom het Centraal Station verkeerscontroles gehouden. Tussen tien en twee uur werden 31 bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree-bellen, het niet dragen van de autogordel, het negeren van een rood verkeerslicht en het niet kunnen tonen van het rijbewijs en kentekenbewijs.