Ingezonden persbericht


MAXDATA introduceert de PLATINUM 820R-server

Schaalbare server biedt optimale prestaties met uitgebreide functionaliteiten

Etten-Leur, 10 november 2004 - MAXDATA, Europees Top 10-producent van IT-hardware, introduceert de PLATINUM 820R-server. Deze nieuwe server combineert optimale prestaties met alle functionaliteiten van een robuuste netwerkserver. De compacte MAXDATA PLATINUM 820R is als enige server of als onderdeel van een multiple-serveromgeving inzetbaar. Daardoor is deze schaalbare server zowel voor kleine en middelgrote bedrijven als binnen serveromgevingen van grote ondernemingen zeer functioneel. De PLATINUM 820R is te gebruiken als een domain controller, gateway, web-, DNS- of firewall-server. De server wordt gekenmerkt door installatie-, gebruiks- en beheergemak, waardoor minimale technische kennis en ondersteuning is vereist.

De PLATINUM 820R is uitgerust met een 1-GBit netwerkkaart die snelle verbindingen met de infrastructuur mogelijk maakt, terwijl een 64-bit PCI-X-verbinding hoge bandbreedte garandeert. De databeveiliging is verzekerd door de S-ATA RAID en de nieuwe server kan uitgerust worden met vier Hotswap S-ATA vaste schijven. Bovendien is RAID 5 of zelfs 10 mogelijk binnen één systeem. Een S-ATA RAID controller kan optioneel in het systeem worden geïntegreerd. Bovendien is de MAXDATA 820R optioneel te verkrijgen met een Celeron- of Intel Pentium 4-processor.

De MAXDATA PLATINUM 820R maakt gebruik van een geïntegreerd beheersysteem, waardoor extra beheerhardware overbodig is. Door de koppeling met een stand-by noodstroomvoorziening kan de server ook beheerd worden als deze uitstaat of het besturingssysteem buiten gebruik is. De bijgeleverde beheersoftware controleert de hardware continu en herstart de server automatisch als het besturingssysteem uitvalt. Het netwerk- en systeemonderhoud bestrijkt hiermee het gehele server-board. De bijgeleverde software maakt het bovendien mogelijk de volledige IT-infrastructuur vanaf één console te beheren.

De MAXDATA PLATINUM 820R past uitsluitend in 90 cm racks. Voor bedrijven met maximaal 75 werkstations kan MAXDATA de PLATINUM 820R leveren met Windows Small Business Server 2003, inclusief het Windows 2003 Server Standard Edition-serverbesturingssysteem.

###

MAXDATA
MAXDATA heeft zich sinds de oprichting in 1987 ontwikkeld tot een vooraanstaande producent van hardware. Het bedrijf biedt complete hardwareoplossingen aan bedrijven op basis van een Built-to-Order-concept. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA heeft 1.300 medewerkers in negen vestigingen. Naast het hoofdkantoor in Duitsland heeft MAXDATA vestigingen in Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa.

Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:
MAXDATA Benelux B.V.
Emile Schmeits
Tel.: 076 - 50 39 245
E-mail: emile.schmeits@maxdata.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Sabine Lakerveld
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: sabine@lvtpr.nl