--------------------------------------------------------------------------
               Aastra Technologies neemt EADS Telecom over                
--------------------------------------------------------------------------

Nieuwe Voice over IP-leverancier van formaat op Europese markt Schiphol-Rijk, 10-11-2004

Actis Business Partners, distributeur van de tele- en datacommunicatieoplossingen van EADS Telecom, maakt bekend dat het Canadese Aastra Technologies (Toronto Stock Exchange: AAH) voornemens is de telecomdivisie van EADS over te nemen.

Het betreft de divisie van EADS die zich richt op de ontwikkeling, productie en verkoop van Voice over IP-telefooncentrales. Het is de tweede grote overname in zestien maanden tijd voor het beursgenoteerde Aastra. In juli 2003 nam het een gelijksoortige activiteit over van het Zwitserse Ascom. De telecomdivisie van EADS realiseerde in 2003 een omzet van ongeveer 170 miljoen euro. De omzet van Aastra zal met de overname bijna verdubbelen. Met de overname is 72,5 miljoen euro gemoeid.

De overname betreft naast het hoofdkantoor in Parijs, kantoren in zes Europese landen en de VS. Actis Business Partners, de Nederlandse distributeur van EADS, is een joint venture van EADS Telecom en het Nederlandse management. Jan Peter Kalksma, directeur van Actis, ziet de derde naamswijziging in korte tijd van zijn leverancier (van Matra naar EADS naar Aastra) als een tijdelijke handicap: "Het geeft aan dat de markt volop in beweging is en dat er zich enkele grote spelers vormen. Met deze overname geeft Aastra aan dat het de serieuze ambitie heeft om een positie van formaat te veroveren op de Europese markt."

De overname van EADS Telecom sluit goed aan bij het huidige portfolio van Aastra. Aastra is met haar productlijn Ascotel met name succesvol bij kleinere organisaties. EADS Telecom is met de NeXspan productlijn juist succesvol in de midden- en grootzakelijke markt. Zowel Aastra en EADS Telecom hebben belangrijke focus op IP telefonie. Kalksma: "Ik kijk vol vertrouwen uit naar de samenwerking met Aastra."

Het persbericht van Aastra vindt u op
http://www.aastra.com/corporate/press_releases.asp?p=95&y=2004.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Actis
Actis is sinds 1996 leverancier van kennis en oplossingen op het gebied van tele- en datacommunicatie, met daarin een belangrijke rol voor IP-telefonie. De dertig medewerkers zijn gespecialiseerd in de integratie van spraak - en datacommunicatie en beschikken over uitgebreide ervaring en expertise. Actis heeft een eigen ontwikkelingsafdeling voor maatwerkapplicaties. Actis biedt via een eigen opleidingsinstituut, de Actis Academy, een scala aan trainingen op het gebied van data- en telecommunicatie aan. Meer informatie vindt u op www.actis.nl.