Gemeente Amsterdam

Appartementen in ArenApark
10 november 2004 - Ingrid Breed
In ArenApark in Zuidoost is gestart met de de bouw van 273 appartementen aan de Burgemeester Stramanweg. De 273 appartementen zijn verdeeld in vijf appartementengebouwen. Er is een groot scala aan woningtypes aanwezig in huur- en koopwoningen, aan het water of aan de weg. Twee van de vijf appartementengebouwen zijn verkocht aan De Dageraad die deze woningen in de verhuur brengt. Het plan voorziet ook in 282 overdekte parkeerplaatsen op eigen, afgesloten terrein.

Woonomgeving

ArenApark ligt in het gebied ArenA Boulevard en heeft een aantal trekpleisters van formaat: de Heineken Music Hall, Pepsi Stage, Pathé ArenA, de Amsterdam ArenA en verschillende kleinschalige horecabedrijven. De komende jaren worden deze uitgaansmogelijkheden bovendien uitgebreid met het GETZ entertainment centrum.

ArenA-park ligt in het gebied ArenA Boulevard. De nabijheid van de A2, van het binnenkort vernieuwde station Amsterdam Bijlmer ArenA (bus, metro en intercity) en van Schiphol maken dit gebied tot een perfecte woonplek voor mensen die hoge eisen stellen aan hun mobiliteit.

De toekomstige bewoners beschikken over een uitgebreid pakket aan winkelvoorzieningen: de ArenA Boulevard op loopafstand, het winkelcentrum Amsterdamse Poort en de markt.

Het plan

Het ArenA-park maakt onderdeel uit van het Masterplan voor het nieuwe centrumgebied rondom de Amsterdam ArenA en wordt ontwikkeld door BAM Vastgoed in opdracht van de Ontwikkelingsmaatschappij Centrumgebied Amsterdam Zuidoost (OMC) waar Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij, BAM Vastgoed en ING Real Estate Development deel van uitmaken.

Start verkoop

De verkoop gaat op 20 november van start met de verkoop van de appartementen van het eerste gebouw `De Aetsvelder', bestaande uit 55 koopappartementen. Tijdens de verkoopmanifestatie kunnen belangstellenden zich inschrijven van 11.00 uur tot 15.00 uur in de foyer van de Hogere Economische School (HES) aan de Burgemeester Stramanweg tegenover de bouwlocatie.

© Gemeente Amsterdam