FNV

voorjaarsoverleg

Looneis ABVAKABO past perfect in FNV-beleid

Er zit geen straaltje licht tussen de looneis van ABVAKABO FNV en het CAO-beleid van de vakcentrale. In september hebben alle FNV-bonden zich verenigd op een looneis van 1,25 procent plus 1,75 procent extra loonruimte. Tijdens het overleg afgelopen vrijdag heeft het kabinet zich hier morrend bij neergelegd.

Dat zegt de vakcentrale FNV in reactie op een bericht in De Telegraaf.

Onder de kop 'Ambtenarenbond lapt loonmatiging aan laars' wordt daarin beweerd dat ABVAKABO FNV de loonmatigingsafspraak in het sociaal akkoord tussen kabinet en sociale partners aan zijn laars zou lappen en de FNV 'links zou inhalen'.

CAO-coördinator Agnes Jongerius (FNV): "ABVAKABO FNV houdt zich nauwgezet aan het arbeidsvoorwaardenbeleid van de FNV. Het is jammer dat de Telegraaf nog steeds niet begrepen heeft hoe ons CAO-beleid in elkaar steekt."

FNV en bonden presenteren ieder jaar rond Prinsjesdag hun voorlopige looninzet voor komend jaar. Daarbij houden ze rekening met de ontwikkeling van prijzen, economie en arbeidsproductiviteit. Na discussie met de leden wordt de looneis in november definitief vastgesteld.

10 november 2004