FNV

voorjaarsoverleg

`Generatiebewust leeftijdsbeleid beter voor ouderen'

De meeste bedrijven hebben geen ouderenbeleid. Managers spelen een grote rol bij beleid dat gericht is op langer doorwerken. Dat meldt FNV e-Magazine van 10 november 2004.

Een oudere werknemer die onder een competente manager werkt, voelt minder de behoefte eerder te stoppen met werken. Dit zijn enkele resultaten van het onderzoek `Langer doorwerken met beleid' dat in opdracht van de FNV is uitgevoerd door wetenschappers van de Universiteit van Utrecht.

"We moeten af van specifiek ouderenbeleid en toe naar generatiebewust personeelsbeleid", zegt FNV-bestuurder Ton Heerts.

"Werknemers tussen de dertig en veertig moet al gevraagd worden of ze het nog volhouden en wat ze nodig hebben om gezond de eindstreep te halen. Het sociale stelsel is drastisch gewijzigd, dus de werknemer moet langer mee. Zowel de werkgever als de werknemer moet meer investeren."

De onderzoekers doen tien aanbevelingen en hebben een scan ontwikkeld waarmee bedrijven en instellingen kunnen zien hoe het met hun eigen beleid gesteld is.

Lees meer

10 november 2004